Žandarmerija, policija, sud, hapšenje
Alo!/Masanori Josida
Žandarmerija, policija, sud, hapšenje

Alo!/Masanori Josida

Žandarmerija, policija, sud, hapšenje, Foto: Alo!/Masanori Josida

 

* Opljačkana banka na Novom Beogradu

* Lopovi izneli 18 miliona

* Uhapšeni brzom akcijom

 

Naime, G. S. i G. M., radnici firme "Inex servis group", koja se bavi fizičkim obezbeđenjem i transportom novca i vrednosti, došli su ispred trezora u Tošinom bunaru u nameri da u njemu ostave novac. Borko Stojanović, rukovodilac službe interne kontrole u "Inexu", objašnjava da je reč o dnevno noćnom trezoru čiji se sef u zidu otvara šifrom i pošiljke se ubacuju pod kamerama.

- Služba transporta došla je kroz ulaznu kapiju i rampu neposredno ispred trezora. Dvojica naših radnika izašla su iz vozila, jedan od njih je obezbeđivao u skladu sa Zakonom o privatnom obezbeđenju, a drugi iznosio pošiljke, otključavao sef trezora i počeo da ubacuje pošiljke. U sledećem trenutku maskirani napadači su došli sa suprotne strane zgrade, odnosno sa stepeništa koje vodi na prilazni nivo sa donje strane - kaže Stojanović.

Kako dodaje, jedan od napadača je ostao na motoru, a drugi se popeo uz stepenice i napao radnike obezbeđenja.

Hronika, policija, uviđaj

Shutterstock

Hronika, policija, uviđaj, Foto: Shutterstock

- Razbojnik je prilično brzo prišao. Najpre se skrivao iza vozila da bi potom udario našeg radnika G. S. i oborio ga na zemlju. Tada je drugi radnik G. M. izvadio oružje u skladu sa ovlašćenjima koja su mu data u skladu sa Zakonom o privatnom obezbeđenju. Razbojnik je uspeo da otme džak s novcem i uz pretnje da će ubiti oba radnika počeo je da se povlači unazad ka stepeništu - kaže sagovornik i dodaje da je tom prilikom razbojniku jedna torba ispala.

 

BONUS VIDEO:

 

Kako dodaje, obezbeđenje je krenulo ka razbojnicima i u tom momentu došlo je do međusobnog obračuna.

- Jedan od napadača pucao je ka našim radnicima. Paljba je uzvraćena i G. M. je pogodio jednog od napadača - dodaje on.

Pogođen je uhapšeni M. V., a prema nezvaničnim informacijama, još uvek nije utvrđeno da li je pogođen sa dva zrna ili jednim, koje je fregmentiralo u dva dela, jer je on imao dva prostrelne rane. Stojanović dodaje da je u pucnjavi oštećen metkom i motor kojim su razbojnici došli, odnosno probušena mu je guma. Motor je ekspresno pronađen 20-ak minuta nakon izvršenja dela na Bežanijskoj kosi, a osumnjičeni uhapšeni par sati kasnije u jednom stanu u istom naselju.

Hitna pomoć

Alo!/Masanori Jošida

Hitna pomoć, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Stojanović dodaje da od vožene sume nije uzeto oko dva miliona dinara. Kako saznajemo, sa lica mesta, kao i sa motora uzet je DNK, kao i video-snimci nadzornih kamera. Iz MUP-a je saopšteno da su razbojnici pronađeni u stanu M. Š., gde su zatečeni i N. M. (20), B. Ć. (32) i A. P. (21). Pretresom stana policija je pronašla torbu sa preko 18 miliona dinara i dva pištolja.

 

Kako je saopšteno, protiv M. Š. i M. V. biće podneta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili razbojništvo, dok će protiv M. Š. biti podneta krivična prijava i zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Protiv N. M., B. Ć. i A. P. biće podnete krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

PROČITAJTE JOŠ: