Dragoslav Jovanović Stakleni prvi s leva
Privatna arhiva
Dragoslav Jovanović Stakleni prvi s leva

Privatna arhiva

Dragoslav Jovanović Stakleni prvi s leva, Foto: Privatna arhiva

Dragoslav Jovanović, sin poznatog Surčinca Ljubomira Jovanovića Staklenog, samo dan uoči ranjavanja supruge Teodore (25) i samoubistva nasred ulice, počinio je u Surčinu trostruko ubistvo, a izmrcvarene leševe bacio u septičku jamu!

Stakleni junior je 11. juna s pištoljem krenuo da se pomiri sa ženom i ranio je u grudi i ruku, a sebi je jednim metkom prosvirao glavu misleći da je ona mrtva. Umro je u bolnici dva dana kasnije, a policija mu na dušu stavlja otmicu, jezivo mučenje i ubistvo Neđa Šubare (42) iz Ugrinovaca, njegove majke Darinke (75) i tetke Milje Petković (80). Zločin se dogodio 10. juna jer je Neđo, navodno, odbio da mu doplati razliku za stan, za koji mu je prethodno, u zamenu, dao „mercedes“.

Kako saznajemo, Neđo je iz septičke jame izvučen vezanih ruku i nogu, tetka je bila pretučena, dok je njegovoj majci oko vrata bio vezan kanap, koji je na drugom kraju imao betonski blok!

Zoran Marjanović

Alo!/ Dejan Briza

Tela Neđe, njegove majke Darinke i tetke Milje pronađena su u ponedeljak uveče u septičkoj jami iza tržnog centra u Surčinu, na placu koji pripada ocu pokojnog Dragoslava.

- Pretpostavlja se da je motiv ovog trostrukog ubistva iznuda novca. Pre izvesnog vremena Dragoslav je Neđi dao stan, a on mu je u zamenu dao svoj automobil „mercedes“. Posle toga su se prepucavali oko razlike koju Neđo trebao da mu isplati i izbio je sukob. Surčinac je pritiskao Neđu da mu da pare, a posle toga je počeo da proganja i njegovu porodicu. Na kraju je sve okončano trostrukim ubistvom - kaže naš izvor blizak istrazi.

Stakleni junior je, kako se sumnja, imao saučesnike, koji su mu pomagali posle zločina. Policija je uče uhapsila Miloša Stojanovića (31), Lazara Dobrosavljevića (22) i Nikolu Čakarevića (20). Njima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti saslušani kod tužioca zbog sumnje da su saučesnici u trostrukom ubistvu.

Hitna pomoć

Alo!/ Dejan Briza

Gvozden Jovanović, brat pokojnog Dragoslava, sumnja da se neko nameračio na njegovu porodicu i da je namerno bacio tela u jamu koja je na njihovom posedu! On ističe da je sreća što su on i otac otkrili da se na imanju nalaze leševi jer sumnja da je ih je neko tamo bacio da bi njima smestio zatvor.

- Opasna igra je u pitanju i neko nam smešta! Najlakše je sada okriviti mrtvog čoveka za sve. Moj brat je bio čist, a mi smo sasvim slučajno saznali za ubistva i odmah smo obavestili policiju - rekao je Gvozden.

On kaže da je klupko počelo da se odmotava posle tragedije u Bloku 45 kada je Dragoslav pucao u suprugu Teodoru, pa izvršio samoubistvo.

- Posumnjali smo da se nešto dešava jer su počele da kruže neke čudne priče još dok je brat bio u komi. Pominjala se neka krv u kolima i prepričavale su se neke priče u šiframa. Ništa nismo preduzimali jer smo čekali vesti iz bolnice. Kada sam brata sahranio, otac i ja smo shvatili da nam neko radi iza leđa. Domunđavaju se… Niko ništa ne zna, a svi znaju sve. Pozvali smo drugove mog brata, jednog po jednog. Saslušali smo ih posebno i priča se sklopila - otkriva Gvozden i dodaje da su gledali da pomognu tim ljudima.

Surčin

Alo!/ Masanori Jošida

- Sve te ljude smo odveli u dvadeset devetog. Oni su sve rekli inspektorima, ali se tada nije znalo gde su tela. U ponedeljak su policajci uzeli otiske iz stana i otišli. Nekoliko sati kasnije pronašli su tela. Mi smo gotovo sve obavili, ali ko ih je ubio i bacio tela, ne znam. Sumnjam da se igra neka opasna igra i da nam neko smešta. Ne verujem da je neko izabrao slučajno baš naš posed kao lokaciju i nadam se da će se sve otkriti - poručio je na kraju Gvozden Jovanović. 

Gvozden: Snajka je bila skockana, a ne tučena!

Gvozden Jovanović tvrdi da je njegova snajka Teodora uvek bila sređena, našminkana, namirisana i da njegov brat prema njoj nikada nije bio nasilan.

- Znate li vi da moj brat tri meseca nije video dete?! Patio je od kako je Teodora otišla, a bilo mu je teško što je pre toga abortirala. Zašto je to uradila, niko ne zna. Znam da su testovi pokazali da je trudnoća bila u redu. To mu je bila rana na duši. Znam da joj je tog dana odneo cveće. Nikada prema njoj nije bio nasilan. Istina je da joj je dugovao novac za alimentaciju, ali ne da je trpala batine - tvrdi Gvozden Jovanović.

Hitna pomoć

Tanjug/Tanja Valič

Goca Božinovsaka: Gvozden i njegov brat su divna deca

Pevačica Gordana Goca Božinovska juče je svratila u tržni centar koji je u vlasništvu porodice Jovanović i srdačno je u znak podrške zagrlila Gvozdena. Goca nam je rekla da su Gvozden i pokojni Dragoslav divna deca.

- Ti momci su lepo vaspitani i ljubazni. Nikada se nije desilo da prođem i nosim nešto iz kupovine, a da oni ne priskoče u pomoć. Ovo je velika tragedija i Gvozden mora da izdrži - kratko je rekla poznata folkerka

Kovačević: U proteklih pet godina rešeno 87 odsto ubistava 

Tokom 2017. u Srbiji je izvršeno najmanje ubistava za poslednjih 30 godina

Dragoslav Jovanović Stakleni prvi s leva

Privatna arhiva

Dejan Kovačević, načelnik Uprave kriminalističke policije, izjavio je juče da je policija u poslednjih šest meseci uspela da spreči kriminalne obračune u Srbiji.

- Zahvaljujući brojnim preventivnim merama koje je policija preduzela, u prethodnom periodu nije izvršeno nijedno kriminalno ubistvo. Policija je rasvetlila 87 procenata ubistava koja su se dogodila u Srbiji u poslednjih pet godina, što je veoma dobar rezultat, mnogo bolji nego u nekim daleko razvijenijim zemljama. Broj ubistava poslednjih godina je dva do tri puta manji nego što je to bilo početkom dvehiljaditih. Tokom 2017. u našoj zemlji je izvršen najmanji broj ubistava u poslednjih 30 godina - rekao je Kovačević i istakao da je policija u prethodnih nekoliko godina uspela da rasvetli više od deset ubistava iz ranijeg perioda, od kojih su neka počinjena i pre dve decenije.

- Uprkos velikom protoku vremena, zahvaljujući upornosti policijskih službenika, rešeno je ubistvo Gordane Inđić iz 1996. godine, ubistvo Dragomira Kalinića koji je ubijen 1998. u Bariču, trostruko ubistvo koje je počinjeno 2000. u jednom preduzeću u Novom Beogradu, ubistvo Tihomira Ponjevića iz naselja Obrovac u Bačkoj Palanci 2002, ali i mnoga druga. U ime svih profesionalaca iz kriminalističke policije, koji predano i požrtvovano rade veoma težak posao kako bi građani Srbije bili bezbedniji, apelujem na sve da se u informisanju javnosti rukovode činjenicama i iznesu prave podatke o stanju bezbednosti, kao i da podsete građane kako je bilo pre deset ili skoro 20 godina, kako bi imali realnu sliku o trenutnoj bezbednosnoj situaciji - izjavio je načelnik Uprave kriminalističke policije. S. DŽ. S.

Pročitajte još: