Izgubljen svaki trag otetim Srbima u Libiji

Kurir | vesti 2016-01-08 22:57:02 2016-01-08 22:57:02

Srpske vlasti su, po svemu sudeći, izgubile svaki kontakt sa službenicima Ambasade Srbije u Libiji Slađanom Stanković i Jovicom Stepićem, koji su pre dva meseca oteti po izlasku iz grada Sabrate, 60 kilometara od Tripolija.

Promo

Vlasti u Srbiji o njima znaju samo da su živi, ali nema nikakvih pregovora sa otmičarima. Prema tvrdnjama izvora iz Vlade Srbije, naše bezbednosne službe znaju samo da su Slađana i Jovica živi. Oni su, inače, prema pisanju medija, locirani u blizini Sabrate, grada koji je u

međuvremenu zauzeo ISIS.

- To je jedino što znamo i što je sigurno. Nemamo nikakav kontakt, ne traži se ni otkup za njih. Naše službe bezbednosti više nisu u Libiji. Porodica zna koliko i mi, samo to da su živi - kaže izvor i dodaje da će se "valjda nešto rešiti", jer otmičari u Libiji, kako je pokazala dosadašnja praksa, taoce drže oko dva meseca.

- Za neke se traži otkup, a neke, nažalost, ubiju. U slučaju naših državljana niko i ne traži otkup, nema pregovora. Time se delimično bavi naša ambasada u Libiji - ističe izvor.

Ni srpske bezbednosne službe nemaju više informacija o otetim državljanima Srbije.

Expand player
Pogledajte više