Zapalio prvu vatru ove zime, pa izgoreo!

N.GAVRILOV | vesti 2019-12-29 21:15:03 2019-12-29 21:15:03

Uzrok požara loše instalacije

Alo!/Masanori Jošida

Vasa Đurin (58), zvani Žara, iz Banatskog Brestovca izgoreo je u požaru u svojoj porodičnoj kući. Do požara je najverovatnije došlo zbog odžaka ili instalacija jer, kako kažu meštani, ove zime je prvi put zapalio vatru, budući da je živeo u veoma lošim uslovima.

Tragedija se dogodila juče oko 9.30 sati u Ulici Moše Pijade u Banatskom Brestovcu kraj Pančeva. Vatra je buknula u jednoj od prostorija porodične kuće Đurina, u kojoj je živeo sam, a miris paljevine prvi je osetio komšija.

Na lice mesta došle su vatrogasne ekipe i Hitna pomoć, međutim, lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

- Vasa je bio dobar komšija i nikada nije bio problematičan, ali je, nažalost, bio loš po sebe. Živeo je od danas do sutra i bio je alkoholičar. Otac mu je umro pre četiri-pet godina, a nema ni ženu ni decu. Dok mu je otac bio živ, kuća se nekako i održavala i živeli su koliko-toliko normalno, međutim, kada je otac preminuo, sve je počelo da se urušava. Pio je dosta, nije se treznio! Prodavao je deo po deo očeve zemlje, a onda bi sve propio i potrošio, pa opet proda nešto zemlje, pa pije i troši. Nit je jeo, nit se grejao, ko zna kako je živeo. Izgorela su ćebad i njegovo telo, možete misliti kako je to izgledalo - kaže meštanin Banatskog Brestovca i dodaje:

- Kuća je bila u lošem stanju, kao i on. Higijena katastrofa… Ništa nije radio, nije bio zaposlen. Ko zna da li je i socijalnu pomoć uopšte imao. Prošle zime je samo jednom upalio vatru, kao i ove sada, ali je odmah izbio požar. Unutra je sve izgorelo, a spolja se ne vidi toliko šteta. Bio je pušač... možda je i to izazvalo tragediju - kaže naš sagovornik, koji je želeo da ostane anoniman.

Komšije za njega imaju samo reči hvale.

- Lepo se javljao. Igrao se sa decom kada ih vidi na ulici. Bio je dobar čovek - kaže jedna meštanka. N. Gavrilov

Izgoreo sa psom kad je upalio đubre 

Na početku ove zime česti su požari u porodičnim kućama. Pre desetak dana Zoran B. (41) iz beogradskog naselja Resnik nastradao je zajedno sa svojim psom u požaru u porodičnoj kući u Prnjavorskoj ulici. Kako smo ranije saznali, Zoran je skupljao lutalice sa ulice, a požar je izbio kada je upalio plastične flaše i đubre da se ogreje.

Expand player
Pogledajte više