Grip, bolnica, virus
Alo!/Masanori Jošida
Grip, bolnica, virus

Alo!/Masanori Jošida

Grip, bolnica, virus, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Četrnaestogodišnji E. D., osnovac iz Subotice, zadobio je teške povrede ruku, grudnog koša i butine kada mu je, za sada, nepoznata naprava eksplodirala u ruci. Kako se saznaje, još uvek nema zvanične potvrde da li je reč o bombi, a nezvanično se pominje da je dečak aktivirao dimnu napravu.

Pročitajte još:

Kako priča polubrat dečaka E. D, Tibor, sve se dogodilo u kući u kojoj dečakov otac, koji je ranije bio u zatvoru, živi kao podstanar.

- Povređeni su mu prsti, ali stanje mu je stabilno, govori i vidi dobro. Majka i sestra su danas otišle da ga posete u Novi Sad u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. To se dogodilo u nedelju uveče dok je bio u poseti kod oca koji je inače ranije bio u zatvoru zbog neplaćene alimentacije – priča Tibor i dodaje da je njemu važno samo da je dečak dobro.

Kako kaže, ni on ne zna šta je eksplodiralo, ali prema njegovim rečima, dečakov deda sa očeve strane je ranije "držao takve stvari".

- Deda se bavio takvim stvarima, imao je i dozvolu za oružje, bio je lovac, ali ne znam tačno šta je brat našao i šta je eksplodiralo – kaže dečakov polubrat.

Komšinica koja poznaje porodicu kaže da je majka dečaka jako vredna žena koja se bori za decu, dok bivši muž nije plaćao alimentaciju.

- Srela sam baku dečaka u nedelju i rekla mi je da je zabrinuta, jer joj je unuk otišao u posetu ocu. Imala je predosećaj da će se nešto dogoditi, da joj unuk nije dobro – kaže komšinica dečakove majke i bake u Ulici Čede Žice u subotičkom naselju Peščara.

"Čuli smo prasak"

Nedaleko od kuće u kojoj dečak živi sa majkom, sestrom, bratom i bakom, u susednom naselju Novo selo, nalazi se i kuća u kojoj je došlo do eksplozije.

Vrata kapije otvorio je stariji čovek, ali nije želeo da razgovara sa novinarima. Na pitanje da li je on vlasnik kuće i da li može da kaže šta se dogodilo u nedelju u delu kuće koji izdaje je rekao: "Šta vas briga i doviđenja, nema tu ništa".

Njegove komšije u Ulici Ksavera Šandora Đalskog su u nedelju posle 19 časova čule eksploziju u kući u kojoj, kako kažu, živi stariji bračni par.

- Oni izdaju deo kuće, a njihovom podstanaru je u posetu došao sin. Videli smo ih ranije na ulici prvo, ali su brzo ušli u kuću. I mi smo bili u kući kada se začuo prasak, pa ne znamo detalje – kaže komšinica.

Šta se tačno dogodilo u iznajmljenom delu kuće treba da utvrdi istraga.

Preporučujemo još:

- Zbog gustine dima nije bilo moguće utvrditi o čemu se zapravo radi. Za sada smatramo da nije bomba u pitanju, već nekakva dimna naprava – kažu u OJT.

Dečaku povređene obe šake

Povređenom dečaku nisu amputirani prsti, ali su mu obe šake povređene.

Dečaka je Hitna pomoć prevezla prvo oko 20 časova u subotičku Opštu bolnicu. Kada je primljen na Urgentno odeljenje bio je pri svesti, ali je zadobio i povrede na grudnom košu, licu i obe šake. Rane je imao i sa unutrašnje strane desne butine.

Pregledali su ga hirurg, ortoped i ekipa specijalista. Konstatovane su mu teške povrede na levoj šaci i zbog toga je u pratnji lekara upućen na dalje lečenje u Novi Sad.

Kako je izjavila portparolka Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu dr Andrea Đuretić, dečak E. D. (14) iz Subotice primljen je nedelju uveče u tu zdravstvenu ustanovu sa opekotinama od eksplozivne naprave.

- Dečak ima opekotine obe šake i grudnog koša. Dobrog je opšteg stanja i nalazi se na Odeljenju plastične hirurgije. Trenutno je pod terapijama, ali normalno komunicira sa lekarima i nije životno ugrožen – kaže dr Đuretić.