Izbegao smrt zahvaljujući brzoj akciji crnogorskih službi bezbednosti

Alo.rs/Kurir/V.Đ. | vesti 2021-01-23 20:29:14 2021-01-23 20:29:14

Sumnja se da je Veljko Belivuk u Crnoj Gori bio kod Radoja Zvicera, navodnog vođe kavačkog klana, i da je tokom svog boravka imao zaštitu njegovih ljudi

Tanjug, Rade Prelić

Naređenje za likvidaciju Veljka Belivuka (36), zvanog Velja Nevolja, vođe navijača jedne Partizanove frakcije, navodno je stiglo iz vrha škaljarskog klana, prenela je crnogorska Pobjeda, a među uhapšenima zbog sumnje da su pripremali ovo ubistvo je nekoliko državljana Srbije i troje državljana Crne Gore.

Kako prenose tamošnji mediji, Tivat je bio pod opsadom u petak ujutru, kada su uhapšeni osumnjičeni za pripremanje ubistva Velje Nevolje, koji je navodno blizak kavačkom klanu i koji je u Crnoj Gori viđen u društvu Radoja Zvicera, navodnog vođe tog klana.

- Uhapšeni su navodno nakon saznanja da je Belivuk 17. januara došao u Crnu Goru otpočeli akciju praćenja i planirano je njegovo ubistvo. Po sletanju u Tivat, Belivuka i njegovog prijatelja Marka Miljkovića čekali su pripadnici kavačkog klana. Bili su pod njihovom zaštitom i vozili su se u blindiranim automobilima - prenosi Pobjeda.

"Jedina prilika da suparnici ubiju Belivuka bila je u trenutku kada napušta Crnu Goru. Zato su odlučili da egzekuciju izvrše upravo na aerodromu. Među uhapšenima za pripremanje likvidacije je i radnik obezbeđenja tivatskog aerodroma D. K. Sumnja se da je on saučesnicima pružao logistiku.

Pročitajte:

Expand player
Pogledajte više