Policija
Alo!/ Dejan Briza
Policija

Alo!/ Dejan Briza

Ilustracija, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Subotičanku Izabelu V, njenog prijatelja i njihovog psa rase američki staford napali su psi nalik na kangale, a vlasnik razjarenih kerova zgrabio je najmanjeg i automobilom pobegao sa mesta napada.

Pročitajte još:

 

Incident se dogodio na početku Kelebijske šume gde mnogi građani Subotice izvode pse u šetnju.

Staford

Profimedia

Staford, ilustracija , Foto: Profimedia

- Šetala sam psa, ženku staforda Laru, u društvu prijatelja. Imala je povodac, svetleću ogrlicu i odelce. Već je padao mrak i krenuli smo nazad ka kolima, kada sam začula dubok lavež pasa. Zastali smo, ali posle samo par sekundi pojavio se ogroman pas. Prvo sam mislila da je srednjeazijski ovčar, ali bih pre rekla da su to bili kangali, turski ovčari, koje Turci koriste protiv vukova i za borbe, nažalost. Nije imao uši uopšte, a iza njega su bila još dva psa. Najveći je krenuo na nas i ja sam odmah zagrlila Laru, a u tom momentu se iza nas pojavio automobil pik-ap ili džip sa četiri reflektora. Čovek je sedeo u kolima, prozor je bio spušten i ja sam vrištala "Uradi nešto". Psi nisu krenuli na mog psa, već na nas, mene i mog prijatelja – priča uznemireno Izabela V.

Preporučujemo i ovo:

 

Opisuje da su psi bili veoma uzrujani i pod tenzijom. Čovek je izašao iz automobila i ostao je da stoji pored vozila, dok su psi grizli i vukli ženu i čoveka.

- Počela sam da vrištim: "Grizu me", na šta je on rekao: "Ne bi oni ništa" i onda je najmanjeg, koji nas još nije ni dirao, dok druga dva psa jesu, uhvatio za vrat, stavio u kola i odvezao se. Dva psa koja je ostavio, kidala su nas. Telom sam štilila svog psa, a oni su me grizli otpozadi, dok me je prijatelj štitio od napred. Nijedan od tih pasa koji su nas napali nije imao ni povodac, niti ogrlicu. Izvukli su mi Laru između nogu. Sva sreća da je imala odelce, a oni su ga raskomadali na njoj i onda je uspela da se otrgne. Iiskoristili smo taj trenutak i dohvatili smo grane, koje su bile pored i krenuli smo na njih – kaže Izabela.

pas besan pas lutalica napad

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Iako su krvoločni psi otišli, Subotičani su čučnuli među drveće, kako bi se uverili da su bezbedni i tek onda, sa granjem u rukama, krenuli su ka svojim kolima. Prvo su Laru odveli kod veterinara, a zatim su potražili pomoć lekara u Hitnoj pomoći.

Lari su rane zašivene, ali je pas i dalje pod velikim stresom, na svaki šum se trza, a njena vlasnica pije antibiotike i posle stravičnog šoka veoma je uznemirena.

 

- To je velika trauma za sve nas. Grizli su nas, vukli na dole, kidali. Ali najmanji problem su ti psi. Problem je njihov vlasnik, čovek koji nije imao nikakav autoritet nad njima i koji je pobegao kada je video šta se dešava. Uplašio se svojih pasa. Ostavio ih je, a da nije znao šta će nama da urade. Umesto mog psa moglo je biti dete na tom mestu. Ne mogu da se pomirim sa činjenicom da je tako postupio – dodaje Izabela V.

Policija ispituje slučaj

Izabela V. prijavila je napad policiji iste noći, a sutradan je otišla u stanicu da da izjavu. Kako saznajemo, policija radi na slučaju. Prema nezvaničnim informacijama, zbog ovog napada ispitivani su i veterinari u gradu, ali psi koji su napali Subotičane najverovatniji nisu čipovani. Po opisu događaja koji je Izabela V. dala, automobila i svemu što su očevici ispričali, kako saznajemo, istraga ide u dobrom pravcu i policija bi ubrzo mogla da identifikuje vlasnika.

Komentari (2)

Goga

21.01.2019 19:39

Ništa osveta kao crnogo

Goga

21.01.2019 19:40

Osveta!!! Kao crnogorci, i oni su hrišćani molim lepo.