NAKON TRI SATA, PROGLASILI SU SMRT! Ivana (15) i Anđela (15) su bezbrižno šetale, a onda ih je tačno u 17.50 UDARIO GROM!

Tuga u Aleksandrovcu

 

Urgentni centar, bolnica
 bolnica, Foto: Alo!/ Dejan Briza

* 25. jula Ivanu i Anđelu je udario grom

* Preminule se nakon tri sata borbe za njihov život

* Prošlo je godinu dana od velike tragedije u Aleksandrovcu

Tog 25. jula 2016. godine, dve petnaestogodišnjakinje su krenule u šetnju, bezbrižno provodeći raspust. Boli pomisao na to da vas nećemo više videti, jedna je od poruka njihovih najbližih.

Tog. jula 2016. godine, Anđela Bačević (15) i Ivana Ivanović (15) krenule su u šetnju, bezbrižno provodeći raspust. U Aleksandrovac su došle iz Švajcarske, gde su godinama živele s porodicama. Njihove devojačke planove za budućnost prekinuo je udar groma, tačno u 17.50, u Kruševačkoj ulici u centru grada.

OVO JE MALI KASAPIN KOJI JE UBIJEN NA DUŠANOVCU! MIljenik Šabana Šaulića izrešetan zbog dilerskih dugova, a likvidiran je po čuvenom SICILIJANSKOM receptu! (FOTO)

Anđelin život ugasio se odmah, a za Ivanin su se borili lekari u Kruševcu. Nakon tri sata, proglasili su smrt. Mnogobrojni svedoci ispričali su, za "Novosti", da u trenutku njihove pogibije na Aleksandrovac nije pala ni kap kiše. Tri godine kasnije, porodice Bačević i Ivanović, ujedinjene u bolu, ponovo će danas, 25. jula zapaliti sveće i položiti venac na grobove devojčica. Anđela je sahranjena na Stanjevačkom groblju, a Ivana u mestu Rudenice kod Aleksandrovca.

- Mnogo su nam posle tragedije pomogli prijatelji, članovi porodice, naš sin i ćerka, koju smo dobili nakon što smo izgubili Anđelu - ispričali su nam roditelji Jelena i Milan Bačević.

Hitna pomoć
Hitna pomoć, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

I porodica Ivanović je nastavila dalje, ali se sa tragedijom nikada nije pomirila. Ivanin otac Bojan Ivanović nam je posvedočio da svakog dana pomisli na dete kojeg više nema. Supruga Mirjana i Ivanine sestre Andrea, Anđela i Aleksandra žive sa dubokim bolom u duši.

TRAGEDIJA U BEOGRADU! Višnja (34) pokušala da se ubije u nedelju, komšija joj spasio život, sutradan je uspela!

Na mestu tragedije u Kruševačkoj ulici, godinu dana je posle tragedije stajala tabla sa mnogobrojnim porukama podrške, tužnim stihovima i cvećem. U međuvremenu, podignuto je obeležje u znaku cveta, simbol prekinutog detinjstva. Na njemu još uvek stoje fotografije devojčica. Župljani pored njih pale sveće.

- Anđela i Ivana su bile različitog temperamenta i tako su se dopunjavale: Anđela je bila otresita i bučna, a Ivana tiha i povučena, i obe odlične učenice srednjih škola, aktivne i van škole - pričaju u porodicama nastradalih drugarica. - I ranije su se dosta družile, a zbližile su se u Kulturno-umetničkom društvu "Sveti Sava". Obe su igrale folklor i bile ponosne na srpsko poreklo i tradiciju.

I u ovom društvu nikada ih nisu zaboravili. Jedno vreme su nastupali noseći uramljene fotografije svojih drugarica, napravili su video-materijal o njima, otštampali majice sa njihovim likom... Redovno su obeležavali sve pomene i njihove rođendane.

NAJNOVIJI DETALJI UBISTVA MALOG KASAPINA! Preživeli svedok otkrio detalje koji će vas PRESTRAVITI! "Prišao nam je na skuteru, krv je krenula da lipti"!

DVA ANĐELA NA NEBU

Anđela je poletela prva, bezgrešnu, anđeli je hteli. Ivana je sustigla u letu. Anđeli su i nju želeli - glasi deo potresne pesme koju je autorka Silvana Perić napisala ganuta tragedijom u Aleksandrovcu. Cela pesma "Zaspala su dva anđela" ispisana je na spomen-obeležju cveta u Kruševačkoj ulici, gde je grom prekinuo Anđelinu i Ivaninu mladost.

BONUS VIDEO: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju? 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi