Ivan Radovanović sa Jelenom i njihovim detetom
Facebook
Ivan Radovanović sa Jelenom i njihovim detetom

Facebook

Ivan Radovanović sa Jelenom i njihovim detetom, Foto: Facebook

Zločincu koji je troje dece, od kojih je jedno njegovo, ostavio bez majke Tužilaštvo na teret stavlja krivično delo teško ubistvo.

Radovanović je kobne noći upao u Jeleninu kuću i uleteo u sobu u kojoj su ona i njena tri sina spavali. Došlo je do prepirke dvoje bivših parnera posle koje je on izašao u kuhinju, uzeo nož, vratio se u sobu i Jelenu ubo tri puta u vrat.

Očevici događaja bili su Jelenini sinovi iz prvog braka Dejan (18) i Darko (14), i trogodišnji Davor kog je rodila u vezi sa čovekom koji ju je, ispostaviće se, monstruozno poslao u smrt.

Ubica je potom pobegao iz kuće, a hitna pomoć iz Kosjerića, koja je ubrzo stigla na poziv najstarijeg od trojice dečaka mogla je samo da konstatuje Jeleninu smrt. Do sutrdadan popodne ubica se skrivao u šupi jedne kuće u komšiluku gde ga je pronašla i uhapsila.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom istrage Ivan Radovanović se branio pričom da ga je Jelena tokom rasprave koja je prethodila ubistvu provocirala i psovala, i tvrdio da se ne seća trenutka kada je uzeo sečivo i naneo joj smrtonosne udarce "jer mu je od uvreda pao mrak na oči".

Govorio je navodno da je jutro posle ubistva, kada se probudio u šupi gde se krio i video tragove krvi po sebi, "shvatio da je nešto uradio, ali ne i da je počinio ubistvo".

Već robijao zbog nasilja, ocenjen kao visokorizičan

Zbog nasilja nad Jelenom Grbić, Radovanović je ranije odležao devet meseci zatvora. Februara ove godine, nedugo pošto je izašao na slobodu, ponovo je pretukao majku svog sina i zbog toga osuđen na godinu dana. Na odsluženje ove kazne trebalo je da se javi dva dana pre nego što je počinio zločin, a stručnjaci su ocenili da je Radovanović visokorizičan.

- Stručnjaci koji su posmatrali Radovanovića koji je već služio kaznu zbog porodičnog nasilja zaključili su da spada u grupu visokorizičnih zbog spremnosti da ponovo brutalno pretuče Jelenu i da joj preti - naveo je izvor beogradskih medija ranije.

Njegova spremnost i jaka želja da Jelenu povredi i "zakolje", jasno se videla iz presuda.

Ubijena Jelena Grbić

Facebook/Privatna arhiva

Ubijena Jelena Grbić, Foto: Facebook/Privatna arhiva

- Pretio joj je da će je "ubiti i spakovati u sanduk", udarao po glavi i telu, uzimao pred policijom njene mobilne telefone i lomio kartice iz njih, da bi je ulazeći u kuću i dalje pred policijom ponovo udario u glavu. I uvek je ponavljao reči koje su svi morali da shvate kao direktnu pretnju: "Kur...o, zaklaću te" - ispričao je izvor.

Dečaci dobili novu kuću

Jelenini sinovi iz Dejan (18) i Darko (13) nalaze se kod strica, brata njihovog pokojnog oca, dok se najmlađi Davor nalazi u hraniteljskoj porodici.

Umesto trošnog objekta, gde im je u noći između 6. i 7. maja život preokrenut, tri brata dobila su novi krov nad glavom. Kuće, u kojoj su gledali kako im krvolok kolje majku, više nema, i sami su pomogli njenom rušenju.

Opština Kosjerić, što iz svojih sredstava, što od donacija privatnika, izgradila je montažnu kuću Dejanu (17) i Darku (12) Grbiću i njihovom trogodišnjem polubratu Davoru.

- Humanitarnom akcijom, kojoj se odazvalo prilično preduzetnika, prikupljeno je do sada 2,8 miliona dinara. Biće to dovoljno da se izgradi montažna kuća od 90 kvadrata. Ipak, trebaće još novca da se kupi pokućstvo pa je svaka pomoć dobro došla - kazao je predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić.