FILMSKA POTERA NA SICILIJI Italijanska policija, vojska i helikopteri jurili četvoricu Srba, dvojicu uspeli da uhvate!

Drama na italijanskom ostrvu.

Zoran i Tomislav Radosavljević
Zoran i Tomislav Radosavljević, Foto: Italian Police

Policijsko osoblje mobilnog odreda, potpomognuto osobljem iz Volantija, drugim patrolama Štaba policije i patrolom italijanske vojske grupe Istočna Sicilija, uhapsilo je srpske državljane, Radosavljević Zorana (1991) i Radosavljević Tomislava (1991) zbog teške pljačke i otpora policijskim snagama.

Mobilni odred i ostale patrole policije i italijanske vojske, pratile su na putu Volksvagen Golf koji je 25. jula ujutro velikom brzinom putovao kroz grad Etnu. Ovakvo ponašanje vozača odmah je uočeno.

Vozilo je presretnuto, policija je naložila četvorici putnika da izađu iz auta kako bi nastavili sa redovnom kontrolom.

Adrano, Sicilija, Italija
Adrano, Sicilija, Italija, Foto: Google Map/Printscreen

Osumnjičeno vozilo je, međutim, naglo ubrzalo, a policija je započela tako odvažnu poteru na obali Plaje u kojoj su učestvovale i druge snage policije, kao i vazdušni odred, koji je u međuvremenu upozoren radio vezom iz Operativnog centra.

Za vreme jurnjave, ljudi koji su se nalazili u vozilu Volksvagen Golf, udarili su automobile u saobraćaju, dok ih je policija progonila.

Posle nekoliko minuta, četvoro izgrednika krenulo je zemljanim putem nakon što su napustili automobil da bi pobegli peške.

Italijanska policija
Italijanska policija, Foto: Printscreen Youtube

Uprkos pokušaju kriminalaca da se sakriju u vegetaciji, vojnici italijanske vojske uspeli su da, zahvaljujući dvogledu i sistemu praćenja identifikuju gore pomenute na privatnom posedu kako komuniciraju.

Potom je policija uspela da uhapsi dvojicu od četvorice kriminalaca, dok su druga dvojica uspela da pobegnu.

Na kraju je konstatovano da su četvorica kriminalaca počinila pljačku u kući u Adranu, gde su oduzeli razne dragocenosti i u trenutku kada su ih presreli, ponovo su se našli u centru grada.

Italija, korona
Foto: Tanjug/AP/Luca Bruno

Ukradena imovina u potpunosti je sanirana i vraćena vlasnicima koji nisu krili reči hvale za efikasnost koju je pokazala Državna policija u ovoj operaciji.

Dvojica počinitelja pljačke, kojima je otpor policiji takođe osporavan, umesto toga proglašeni su uhapšenim i privedeni su u lokalnu okružnu kuću koja je dostupna Sudskom organu, prenosi TV Adrano.

Potera za preostalom dvojicom saučesnika koji su doprineli zločinačkom ponašanju nastavlja se aktivno.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi