Suđenje Zoran Marjanović
Alo.rs/ Nenad Vujanović
Suđenje Zoran Marjanović

Alo.rs/ Nenad Vujanović

Suđenje Zoran Marjanović, Foto: Alo.rs/ Nenad Vujanović

Viši sud u Beogradu zakazao je unapred čak tri suđenja za ubistvo pevačice Jelene Krsmanović na kojima će biti saslušano 14 preostalih svedoka u postupku. Samim tim, rasplet slučaja Marjanović može se očekivati već na proleće.

Kraj februara i početak marta obeležiće suđenje za ubistvo pevačice, a Zoran Marjanović će se na optuženičkoj klupi u razmaku od 10 dana naći čak tri puta: 27. februara, 9. i 10. marta. Na ovim ročištima postupajući sudija u ovom postupku planira da sasluša sve preostale svedoke koje su tužilaštvo i odbrana Marjanovića predložili sudu. Ukupno njih 14 u različitim terminima pojaviće se pred sudom gde će, kao i pred tužiocem, ispričati sva posredna i neposredna saznanja vezana za ubistvo pevačice, ali i mogući motiv ubistva Jelene Krsmanović.

Tako će se pred sudskim većem 27. februara u sudu naći Zoranovi roditelji Vladimir i Zorica, kao i pevačicina sestra od strica Teodora Krsmanović, policajac Boris Pucić i Vera Vukomanović, kuma Marjanovića. Devet dana kasnije svoje će iskaze dati meštani Crvenke koji su u vreme ubistva pevačice bili na nasipu, dok će sutradan svedočiti prijatelji i poznanici pevačice i njenog supruga.

Ovaj potez suda, znatno će ubrzati suđenje za ubistvo pevačice, a samim tim se već na proleće očekuje rasplet ovog monstruoznog ubistva.

- Veštaci Nacionalnog kriminalističkog centra bi već na proleće trebalo da objasne sve u vezi sa veštačenjem blata na pantalonama koje ukazuje da je Zoran bio u kanalu gde je Jelena ubijena. Pred sudom moraće da se objasni i veštačenje mobilnih telefona koje je jedno od najvažnijih dokaza, jer pokazuje da je Zoran Marjanović u vreme ubistva uključio svoj telefon u nesporednoj blizini mesta gde je pevačica ubijena. Veštačenje krvi na zadnjem sedištu "mercedesa" takođe će biti jedan od dokaza koji će se izvesti, nakon čega se očekuje da slučaj ubistva pevačice uđe u završnicu - kaže izvor lista Blic.

Prema njegovim rečima, ukoliko sud nastavi ovim tempom i bude zakazivao suđenja u razumnom roku - ove godine mogla bi se očekivati i presuda.

Jelena Marjanović

Privatna arhiva

Jelena Marjanović, Foto: Privatna arhiva

Dosadašnja sudska praksa zakazivanja suđenja dan za dan odnosila se najviše na ona pred Specijalnim odeljenjem Višeg suda, dok su suđenja za teška ubistva nekad znala da se zakazuju i u razmaku od po mesec, dva ili tri meseca. Ovaj korak pokazuje da sudija ne želi da odugovlači sa donošenjem presude i da želi da se što pre odgovori na pitanje da li je Zoran Marjanović ubio Jelenu. Realno gledajući, da se ovaj postupak što pre završi ne sprečava ga ništa, osim eventualnih drugih predmeta koje ima i toga kada je sudnica gde se održava suđenje Marjanoviću slobodna - kaže izvor.

A šta će biti otkriveno u martu? Optužnica protiv Zorana Marjanovića koju je podiglo Više javno tužilaštvo ukazala je da su svedočenja osoba koje će se pred sudom pojaviti u najavljena tri termina od izuzetne važnosti za utvrđivanje motiva ubistva, ali i za razjašnjenje šta je pevačica rekla i radila u poslednjim satima života.

U tome će znatno pomoći svedoci iz naselja Crvenka koji su u vreme ubistva pevačice bili na nasipu, a pre svega pevačicine prijateljice koje su i pred tužilaštvom ukazale na zategnute porodične odnose u kući Marjanovića.

Tako su pevačicine prijateljice ispričale da se Zoran i Jelena nisu razdvajali, ali i da je njihov odnos bio komplikovan. Kako su neke od njih navele, Marjanović je često vređao Jelenu i govorio joj "vidi na šta ličiš", "kako se to oblačiš", "debela si i ružna".

Podsetimo, na prethodnom suđenju za ubistvo pevačice saslušani su Zoranovi brat Miloš i snaha Milica. Brat i snaha Zorana Marjanovića, optuženog za ubistvo supruge Jelene Marjanović, na suđenju su rekli da se on jutro nakon njenog nestanka spuštao u šipražje do kanala i da je odatle blato na njegovim pantalonama.

Miloš Marjanović i njegova supruga Milica dali su izjavu u sudu, za razliku od Zoranovog sina iz prvog braka Uroša, koji je iskoristio svoje pravo da kao srodnik ne svedoči. Zoranovi roditelji Zorica i Vladimir nisu se pojavili na sudu jer je majci navodno pozlilo, imala je visok pritisak, pa je Vladimir ostao uz nju.

Komentari (2)

zeljanaaa

12.01.2020 22:28

daj Boze?

Aleksa

13.01.2020 03:40

Taman ce nas sve zbrisati neki rat ili poplava, pa se namerno odugovlaci. Sve je jasno kao dan. Dve godine se svasta pisalo, ali se secam kljucnih stvari i sada... znam ubicu.