Miloš Hrkman
Privatna arhiva
Miloš Hrkman

Privatna arhiva

Miloš Hrkman, Foto: Privatna arhiva

Kako saznajemo, tuča naočigled više od stotinu gostiju nije izbila zbog pokušaja reketiranja, dugova vlasnika niti sukoba navijača, već svađe između obezbeđenja "Komiteta" i ekipe koja obezbeđuje drugi prestonički klub, i to zbog parking-mesta!

Zbog ovog incidenta policija je uhapsila Marka Čičkovića (24), Predraga Košprdića (25) i Miloša Hrkmana (25), zvanog Mita. Prošlog vikenda, u noći između subote i nedelje, u "Komitet" je uletela grupa od 10 do 15 maskiranih muškaraca, naoružanih palicama, koji su najpre napali obezbeđenje kluba, a onda bacali sve sa stolova i lomili sve što im je palo pod ruku, dok su prestravljeni gosti pokušali da se zaštite sklanjajući se pod stolove.

Prema rečima našeg izvora, sve je počelo posle sukoba između obezbeđenja dva prestonička kluba oko parking-mesta.

Klub

E-Stock

Klub "Komitet", Foto: E-Stock

- Miloš Hrkman radi u obezbeđenju drugog kluba. Parkirao je svoj automobil kod Beton hale, a obezbeđenje "Komiteta" mu je reklo "da tu ne sme da parkira", jer je smatralo da je to parking-mesto za njihove potrebe. Međutim, Hrkman je svoj automobil ipak tu parkirao, a kada se posle obavljenog posla vratio na parking, zatekao je razlupano vozilo. Otišao je do "Komiteta" da to reši, ali su ga tamo otkačili, zbog čega se on ubrzo vratio sa svojom ekipom i dogodilo se šta se dogodilo - kaže naš sagovornik, koji je insistirao na anonimnosti.

Veljko Belivuk

Tanjug, Rade Prelić

Veljko Belivuk, Foto: Tanjug, Rade Prelić

Ekipa "Alo!" stupila je u kontakt s advokatom Miloša Hrkmana, koji je potvrdio da je najpre došlo do sukoba zbog parkinga.

Veljko Belivuk: Nemam veze sa pomenutim sukobom

Veljko Belivuk (32), jedan od vođa navijača Partizana, tvrdi da nema nikakve veze s napadom, jer se pojavila informacija da je on, navodno, predvodio grupu koja je demolirala klub i da iza toga, tobože, stoje „grobari“.

- Što se tiče dovođenja mene u vezu sa pomenutim sukobom, radi se o kleveti sa kojom apsolutno nemam veze i u njoj ne želim da učestvujem. Kao što znate, u kućnom sam pritvoru, i isključivo moj advokat se bavi dezinformacijama koje su dospele u javnost. To je sve što o pomenutoj temi imam da kažem - izjavio je juče za „Alo!” Veljko Belivuk.

Njegov advokat Nikola Ristović takođe je porekao svaku povezanost Belivuka sa demoliranjem kluba „Komitet”. - Ističemo da moj klijent Veljko Belivuk nema nikakve veze sa nedavnim događajima i to se lako može proveriti u spisima predmeta. Na kraju će Veljko Belivuk biti kriv i za nedavnu lančanu saobraćajnu nesreću, možda i tu ima neki navijač Partizana - istakao je advokat Ristović.

 - Miloš Hrkman je prepoznat kao osoba, koja je, navodno, imala verbalni sukob sa vlasnikom "Komiteta" oko parkinga, sat vremena pre nego što se dogodila tuča s obezbeđenjem u klubu. Svedok sukoba naveo je da je Hrkman posle verbalne rasprave otišao svojim putem. Što se tiče navoda u pojedinim medijima o sukobima među navijačima, ističem da neko namerno pokušava da napravi senzaciju od celog događaja, budući da je do sada poznato i utvrđeno da je reč o običnoj tuči između maskiranih osoba i obezbeđenja kluba. Članovi obezbeđenja navedenog kluba nemaju nikakve veze sa navijačima, što je dosad i utvrđeno - navodi Hrkmanov advokat.

I jedan od vlasnika "Komiteta" K. F. oglasio se povodom sukoba u lokalu.

- Iako nismo želeli da se oglašavamo u javnosti, posle raznih dezinformacija u medijima, naš stav se promenio. Dogodile su se neprijatne scene i ovom prilikom se izvinjavamo gostima, koji su bili primorani to da gledaju i silom prilika su očevici, ali nisu i žrtve nasilja, kako su neki mediji preneli. Klub nije razoren, nije demoliran i dan nakon neprijatne situacije bio je spreman za rad. Klub „Komitet“ nema apsolutno nikakve veze s pomenutim sukobom! Siguran sam da će u narednim nedeljama i mesecima klub radom potvrditi da je neprijatna scena bila samo izuzetak - kaže jedan od vlasnika iističe da nijedan gost nije povređen.

- Naš menadžment nema nikakve veze sa navijačkim grupama niti je ovaj sukob imao veze ni sa čim sličnim. Kao klub u svakom segmentu smo apolitični i želimo da se stavi tačka u uplitanje pojedinih teorija zavere - rekao je naš sagovornik.