40 PROVALA U 24 Č NA TERITORIJI JEDNE BEOGRADSKE OPŠTINE Ispovest žrtve lopova: Garderobu su povadili, džepovi su bili izvrnuti... A onda sam pričala sa komšinicom! OVO je sablasno

Pljačkaši ne biraju

Pljačka, policija
Pljačka, policija, Foto: Dejan Briza

Jedna sugrađanka, koja je želela da ostane neimenovana, otkrila je medijima da je njen stan bio na meti lopova. Ona živi na Bežanijskoj kosi, a lopovi su u njen stan ušli kroz prozor.

Na svu sreću žena tu noć nije bila u stanu, ali stres koji je doživela nakon što je videla da joj je čitav dom ispreturan, te da je bila na meti kradljivaca, neće lako zaboraviti.

- Te noći sam spavala kod ćerke koja živi u zgradi preko puta moje. Moj stan je u prizemlju, pa pretpostavljam da im je bilo lako da uđu. Kada sam narednog jutra došla, ostala sam u čudu. Bukvalno sve je bilo ispreturano. Jako sam se uplašila i odmah pozvala policiju. Čak su mi u svu garderobu izvadili iz plakara, svi džepovi su bili izvrnuti. Čini mi se da ništa nisu ukrali, ali nisam sigurna. Ja novac ne držim u stanu, a zlato nemam - priča sagovornica i dodaje:

- Kasnije sam saznala da su lopovi istu noć "operisali" u još jednom stanu u mojoj zgradi. Komšinici s prvog sprata su takođe upali i ukrali joj čitavu penziju. Žena je spavala i uopšte ih nije čula - objašnjava ona.

Sagovornica dalje navodi da su joj pripadnici MUP-a rekli da sumnjaju da će lopov ili lopovi biti pronađeni, jer se verovatno radi o profesionalcima, koji su pljačku pokušali, a u drugom slučaju i zvršili, sa rukavicama, te da nisu ostavili nikakve tragove za sobom koji bih ih otkrili.

- Ono što me je najviše uplašilo je što su mi policajci rekli da je tog dana na teritoriji Novog Beograda izvršeno više od 40 različitih krađa. Ne znam šta bi se sa mnom dogodilo da sam bila u stanu kada su upali. Verovatno bih umrla od šoka. Zadnje vreme je došlo kad se više ni u svojim domovima ne osećamo sigurno - kaže naša sagovornica.

Pitanje o tome da li su sve krađe za koje se čulo i prijavljene nadležnima, postavljeno je Ministarstvu unutrašnjih poslova, a iz te institucije su rekli da je proverom u Policijskoj stanici Novi Beograd utvrđeno da je u periodu od 16. do 18. juna prijavljeno devet krađa.

Istina je da ljudi često ne prijavljuju sitne krađe, te da se njihov tačan broj zapravo ne zna. 

Ipak, jasno je da lopovi najčešće pribegavaju upadu u stanove ili kuće tako što preskoče terasu. U tom slučaju zaobilaze bavljenje ulaznim vratima u zgradu, pa u stan. Kada preskoče terasu u stanu su već za nekoliko sekundi.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi