Emir Hamzić
Printscreen
Emir Hamzić

Printscreen

Emir Hamzić, Foto: Printscreen

Emira Hamzića, kapitena Fudbalskog kluba Polimlje iz Prijepolja, i njegovog klupskog druga Dženeta Halilovića pre dve večeri je napala i krvnički pretukla grupa sugrađana, dok su se vraćali iz diskoteke.

- Pitajte svakog čoveka u Prijepolju kakav je moj sin i svi će vam reći da je on sjajan mladić, da je lepo vaspitan, da je dobar čovek. Uopšte nisam subjektivan jer je reč o mom detetu, govorim vam ono što i svi sugrađani misle. Dobio je batine na pravdi boga, nikoga nije dirao, nije se zamerao sa ljudima, kaže za ALO! Murat, otac kapitena FK Polimlje iz Prijepolja Emira Hamzića (28).

Hamzić je pretučen u noći između petka i subote kada ga je napala grupa mladića koji su prethodno dobacivali njegovoj devojci i drugovima sa kojima je bio.

Sve se dogodilo ispred jedne pekare u Prijepolju u kasnim večernjim satima. Emir je bio sa devojkom i drugovima. Naišla je grupa momaka, a zatim je došlo do dobacivanja, verbalnog sukoba a onda je Emir pretučen. Zadobio je prelom lobanje zbog čega mu je život i dalje ugrožen.

Policija

Alo!/ Rajko Ristić

Policija, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Policija je ubrzo uhapsila dvadesettrogodišnjeg N.S. i odredila mu pritvor do 30 dana dok su maloletnici Dž.H. i B.S. pušteni da se brane sa slobode.

Murat je posetio sina koji se nalazi u Kliničkom centru u Beogradu. Iako mu se stanje stabilizovalo, opasnost još uvek nije prošla.

- Bio sam kod Emira, video sam ga... I dalje je životno ugrožen ali se bori. Lekari daju svoj maksimum. Raduje me to što mu se stanje koliko toliko stabilizovalo, kaže Murat za ALO!.

Predsednik kluba Miloje Matović kaže da će sve naredne utakmice igrači Polimlja igrati za Emira. On se nada da će se kapiten ekipe oporaviti i da će opet obući klupski dres.

- Siguran sam da Emir nije inicirao taj sukob, odlično ga poznajem. Uz svog kapitena smo, čekamo da nam stignu lepe vesti iz Beograda, rekao je Matović i dodao da je Emir vaspitan mladić i da bi želeo da i njegov sin bude tako dobar i miran momak. B.A.

Tukli ga pesnicama, nogama i flašama

Prijatelji Emira Hamzića kažu da su im očevici tuče rekli da su napadači bili hladnokrvni i da nisu prestajali sa udarcima ni kada je kapitem FK Polimlje pao na beton. Oni kažu da su čuli da su ga napadači tada šutirali i udarali staklenim flašama.

- To su nam ispričali ljudi koji su sve to videli i koji su pokušali da odbrane Emira. Nažalost, nisu uspeli u tome jer su napadači bili veoma agresivni. Zamislite to, šutirali su ga dok je ležao na betonu, udarali su ga flašama po glavi, kaže jedan od Emirovih prijatelja.