Nebojša Karan
Printscreen/facebook/Nebojša Kar
Nebojša Karan

Printscreen/facebook/Nebojša Kar

Nebojša Karan, Foto: Printscreen/facebook/Nebojša Kar

"Nebojšina smrt je šok za sve nas. Čuli smo se tog dana kada je nestao i ništa nije slutilo da je u nekom problemu ili da se dešava nešto neuobičajeno, čak smo se dogovarali da dođe kod mene u Čelarevo da poseti mog sina i suprugu kad izađu iz porodilišta".

Ovako započinje svoju ispovest Dragoslav Racić, kum pokojnog Nebojše Karana iz Sombora koji je nakon 18 dana potrage pronađen mrtav u bašti napuštenog salaša na putu Sombor-Subotica sa ranama od metka na glavi i abdomenu.

Pročitajte još:

 

- Mi smo se tog dana čuli oko 13 sati. Normalno smo razgovarali, pohvalio mi se da je prestao da puši. Dogovorili smo se da se vidimo, da me poseti u Čelarevu kada mi supruga i tek rođeni sin izađu iz porodilišta. Da je imao neki problem siguran sam da bi mi rekao, stvarno ne znam šta da mislim - priča vidno zbunjen i uznemiren Dragoslav, koji Nebojšu poznaje od malih nogu i kog je, zbog njegove dobrodušnosti i čestitosti, uzeo za kuma.

Njih dvojica su maltene odrasli zajedno, a Dragoslav se kasnije preselio u Čelarevo. Međutim, ni ta distanca nije zahladnela odnose između dva drugara iz detinjstva, koji su svoje prijateljstvo na kraju krunisali kumstvom.

- Čuli smo se redovno i siguran sam da bi mi se obratio da je imao neki problem. Ako ne meni onda sigurno bratu Nemanji ili ocu Siniši i majci Radmili. Oni su divna, poštena porodica koja ima otvoren odnos i razgovara o svemu. To je samo još dodatno povećalo ovaj šok u kom smo sada posle svega... Nadao sam se da ćemo ga na kraju pronaći živog i zdravog ali... - priča Dragoslav.

Upitan da prokomentariše navode koji su se pojavili u pojedinim medijima, da je Nebojša na ovaj način skončao zbog problema sa dugovima, kaže da ne zna šta da misli, ali da u tu priču ne veruje.

Pročitajte i ovo:

 

- Ne znam koja svota novca treba biti u pitanju da se ubije čovek... Da je nešto dužan sigurno bi se obratio nekome, ništa nije tajio od oca i majke. Prošli utorak sam bio Somboru i valjda bi mi rekao da nešto nije u redu - priča Dragoslav koji o Nebojši ima samo reči hvale.

Za pokojnog mladića kaže da je vredan, pošten dečko, normalan. Voleo je da izlazi i da se druži, povremeno je radio sa ocem na građevini. Ima brata Nemanju sa kojim je znao da ostaje sam u kući dok su njihovi roditelji radili u inostranstvu. Koliko su Nebojša i Nemanja dobri momci, kaže, dokazuje to da nikada nisu napravili nijedan problem, da su tih dana čak i sami kuvali.

O pokojnom Nebojši i ljudi iz njegove okoline imaju samo najlepše reči.

- Nebojša Karan je bio jako dobar drug, prvestveno dobar čovek, voleo je sport, druženje, izlaske... Uvek je bio nasmejan, raspoložen kad je potrebna pomoć, uvek je vrlo rado pristajao na to... Niko nije ni slutio da ce ovakao nešto njemu da se desi - šokiran je i njegov prijatelj Radoslav.