Sara Vidak
Facebook/Privatna arhiva
Sara Vidak

Facebook/Privatna arhiva

Sara Vidak, Foto: Facebook/Privatna arhiva

Javnost u Srbiji duboko je potresena atakom na našu mladu i nevinu državljanku Saru Vidak (20), devojku koja studira čak dva fakulteta i govori tri jezika, a koju je sudija za prekršaje u Kotoru lažno optužila za napad.

Sari je određen pritvor i ona je prebačena u pritvorsku jedinicu zatvora u Spužu zbog navodnog napada na sudiju Prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišić.

Njena majka Olivera iznela je da sada nepoznate detalje.

- Čim je videla papire rekla je: Vi ste srpski državljani, nemate šta da radite kod mene - počinje ispovest teško potresena Olivera Vidak-Kovačević, majka lažno optužene Sare, kojoj preti pet godina robije.

Sarina majka, koja je i dalje u Crnoj Gori, čekajući da joj ćerka dokaže nevinost, ispričala je da je sa ćerkom dovela u Crnu Goru na oporavak posle duge bolesti, a da se to pretvorilo u horor, jer joj je bolesna, nevina ćerka zatvorena, pod lažnom optužbom, u najsuroviji crnogorski zatvor.

Kako kaže, sve je počelo bezazlenim čukanjem na parkingu:

- Došlo je do udesa, praktično naslanjanja auta na auto na parkingu ispred supermarketa. Momak koji nas je zakačio nije želeo da potpiše evropski izveštaj, jer mu je službeni auto. Nije bilo štete. Sutradan je Sarin dečko otišao kod sudije za prekršaje i ona je bila neprijatna. Čim je videla papire rekla je da su srpski državljani, da oni nemaju šta da traže tu. Deca, ko deca, nisu znali šta treba da rade, sišli su ispred gde sam ih čekala, otišli smo u policiju, ali nam je policajac rekao da se ponovo vratimo kod sudije, što smo i učinili - priča Olivera.

Čim su se popeli kod sudije, kako kaže, dočekala ih je drskim i povišenim tonom.

- Nije dozvolila Stevanu da govor, kaznila ga je sa 90 evra. Međutim, primetila sam da je u izveštaju pogrešno upisan registarski broj. Obratila sam se sekretarici, ali je tada u hodnik izašla i sudija i povišenim tonom nam rekla "šta vi još tražite ovde, pravite gužvu, šta hoćete više". Pitala sam je gde mogu da dam prigovor. Počela je da viče, rekla mi je "marš napolje". Ćerka je najljubaznije potom prišla i pitala je šta da radimo, ali ona nas je isterivala i uhvatila Saru za ruku. Nastao je haos. Vikala je: "Ovo je napad, hapsite". Unezvereni policajac je odgurnuo i mene, ali nisam pridala značaj tome, a možda je trebalo - priseća se Olivera, koja ne može da veruje da je njena nevina i bolesna ćerka u pritvoru sa najgorim kriminalcima, iako ništa nije skrivila.

Pozlilo joj na saslušanju

Posle svega, naočigled mlađeg brat (9), nevina Sara je uhapšena i odvedena u pritvor.

- Ne daj bože ni jednoj majci da doživi ovo, da joj na pravdi Boga uhapse dete. Moja Sara se prvi put se suočava sa ovakvom situacijom, ni prekršaj u životu nije imala. Posetio je advokat, kaže mi da joj je teško i da je plakala u pritvoru - kaže očajna majka, koja lažno optuženu ćerku čak ne može ni da vidi jer će biti saslušana u ovom namontiranom postupku protiv nje.

- Pozlilo joj je na saslušanju, dolazila je Hitna pomoć. Ono je bilo jezivo gledati - dodaje Olivera i kaže da nikada nije mogla ni da pomisli da odmor na moru može da im se pretvori u horor i najgoru noćnu moru.

- Sara je imala tešku operaciju pre pet godina, a pre 15 dana ponovo je bila u bolnicu. Neophodna joj je adekvatna nega, a od ponedeljka mora da prima i terapiju - kaže Olivera, protiv čije se ćerke vodi prava hajka u Crnoj Gori.

Komentari (13)

Pera Detlic

18.08.2018 17:32

U sta se pretvori taj nekadasnji nas bratski narod i oko u glavi...

mitar

18.08.2018 18:01

Bratski narod kome smo pomagali jer su bili nerazvijeni. Posle zemljotresa svi iz moje opstine smo dali pomoc u hrani i novcu. Zasto tolika mrznja?

sasa

19.08.2018 09:45

@mitar - Stalno idem u cg ,nikad nikakav ni najmanji problem nije bio. Ljudi su skroz ok. Ovakvo dizanje mržnje bez da smo čuli i duge činjenice, jako podseća na nesrećne 90. Takodje, imam jak utisak da majka nije sve rekl.

Peki

18.08.2018 18:26

Au al je majka začinila priču.

SasaS

18.08.2018 18:31

Šta bre više tražite po CG baš vam je stalo do odmora tamo. I nikad neznaš šta će da te snađe.

Jana

18.08.2018 18:31

Bitno da je to divno predobro dete ispirsingovalo nos.

Nemoguce

18.08.2018 21:41

@Jana - Ma daj molim te, kazi da se zezas sa ovim komentarom?! Ne mogu da poverujem da si toliko plitka. Kakve veze ima pirsing sa dobrotom?!

milogor

18.08.2018 18:54

ako ne mrzis srbe nema drzavnog posla.

Bane

18.08.2018 18:57

Ni manje države, ni većeg kurtona!

zvono

18.08.2018 19:06

krajnje je vreme da oni dobiju,sta zasluzuju...Srbijo,opameti se vise...

Koja

18.08.2018 19:42

Bolje bi se provela u Hrvatskoj nego sto je u montenegrinu. Sta se dogodi to sa "bratskim narodom"?

zloca

18.08.2018 19:47

Samo jos Srbi se pozivaju na bratsvo a gde god se krecemo gledaju nas kao divljake. Pa sad i u CG. A mi ajmo na more novce im ostavljamo. Ja nebranim mladu damu jer ne znam sta je tacno uradila. A ne izgleda konfliktna osoba

Drago

19.08.2018 07:02

ponasaj mo se isto sa crnogorcima u srbiji sta oni traze kod nas .treba to terati natrag u to kamenje i brda