Policija, Uviđaj
Tanjug/Jaroslav Pap
Policija, Uviđaj

Tanjug/Jaroslav Pap

* Janoš Kasaš (86) posle žestoke svađe ubijen je žaračem 

* Za ubistvo osumnjičen Jozo Kalapiš

* Jozina supruga Angelika požalila se da joj se Janoš udvara

Žao nam je Janoša, niko nije zaslužio takvu smrt! Ali šokirana sam jer je oduvek odavao utisak poštenog i dobrog čoveka, međutim, sada po selu isplivavaju različite teorije. Da li je ’poludeo’ pod stare dane ili šta već, ali kažu da je plaćao seksualne usluge mnogim mladim ženama i devojkama, koje je dovodio u svoju kuću, ali i da je bio nasrtljiv prema svojim radnicama, kaže za „Alo!“ jedna od komšinica Janoša Kasaša (86), koji je ubijen žaračem u selu Belo Blato, a za čije se ubistvo tereti Jozo Kalapiš (29).

Tragedija se dogodila 15. jula uveče u banatskom selu Belo Blato kraj Zrenjanina, u porodičnoj kući Janoša Kasaša. Ubrzo je uhapšen meštanin Jozo Kalapiš, za koga se sumnja da je nakon žestoke svađe uzeo žarač i udario u glavu nesrećnog starca, koji je od zadobijenih povreda preminuo.

Kako smo ranije saznali, do tragedije je navodno došlo pošto se prethodno osumnjičenom Jozi požalila supruga Angelika, koja je tvrdila da ju je starac pipkao i dosađivao joj. Međutim, nakon tragedije isplivali su novi detalji koji su šokirali one koji su poznavali Janoša.

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Proširila se priča da je razlog celoj tragediji taj što je Janoš bio nasrtljiv prema Angeliki, pa se ona požalila svom suprugu, koji je onda pobesneo. Angelika je radila kod Janoša, bila je tu da mu pospremi, da mu ide u prodavnicu, pa ju je tada on verovatno pipkao i dosađivao joj. Međutim, sada su isplivali detalji koji su nas malo šokirali. To je njegova stvar, naravno, ali zaista nikada ne bismo rekli da neko pod stare dane tako funkcioniše. Priča se da su tu bile još neke mlade žene, ali i devojke, kojima je on plaćao za seksualne usluge. Dovodio ih kod sebe i radio im šta im je radio. Viđala sam ga na ulici milion puta i prva pomisao mi je uvek bila da je Janoš samo stari dekica koji vredno radi na svom imanju - kaže komšinica koja je insistirala na anonimnosti i dodaje:

- Izgleda da je malo poludeo pod stare dane. Ono što nikako nije smeo da radi jeste da nasrće na Angeliku, koja mu je pomagala. Moguće da je i njoj predložio seks za novac. On nije imao ovde nikoga, budući da mu je supruga preminula jako davno, a ćerka mu je dugo u Italiji. Tamo su mu i unuci, došli su sad u četvrtak na sahranu, ali bukvalno na jedan dan i vratili se za Italiju. Ljudi imaju posla i svoje obaveze naravno - objašnjava naša sagovornica.
Policija utvrđuje okolnosti tragedije, a osumnjičenom je posle hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati. 

Ubica bio agresivan kad popije

Na pitanje da li bismo mogli da dobijemo kontakt telefon porodice osumnjičenog, komšinica je rekla da oni nemaju telefon i da žive u veoma lošim uslovima.

- Jako su siromašni, teško ćete ih naći jer verovatno nemaju čak ni telefon. Jozo i Angelika nisu u pravom braku, oni samo žive zajedno, ali su jako vredni. Jozo je znao da bude agresivan kad popije i da bude jako nezgodan - kaže naša sagovornica.

 

BONUS VIDEO: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!

  NASMEJANI UBICA ČABA DER PRIZNAO UBISTVO U MAĐARSKOJ Biznismena jesam ubio, ali u samoodbrani! Ovo drugo sa mnom nema NIKAKVE veze