Luka Bojović kao klinac pucao na Divca
EPA
Luka Bojović kao klinac pucao na Divca

EPA

Luka Bojović, Foto: EPA

Tragom informacija koje poslednjih meseci plasiraju javnosti ljudi bliski Luki Bojoviću o njegovom navodnom zahtevu za puštanje na slobodu vikendom, mediji su stupili u kontakt sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Španije, koje je zaduženo za osuđenike u toj zemlji, da bi proverio spekulacije koje su postajale sve glasnije.

Pročitajte još:

 

Od priča da je Luka Bojović podneo zahtev, te da čeka odobrenje za korišćenje pogodnosti osuđenika koje se ogledaju o obilasku porodice vikendom, do toga da mu je taj zahtev odobren - špansko Ministarstvo unutrašnjih poslova demantovalo je sve navedeno.

Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije odgovorilo je na pitanje da li je Bojović podnosio takav zahtev do sada, ističući da je Luka Bojović ocenjen kao osuđenik visokorizičnog nivoa i da kao takav ne može dobiti pogodnost slobodnog vikenda.

 

Luka Bojović osuđen je u Španiji na zatvorsku kaznu od 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala. On je osuđen zbog falsifikovanja isprava na tri godine, za zločinačko uruživanje na pet, a za posedovanje oružja na 10 godina zatvora - pa mu je ukupna kazna 18 godina.