Aleksandar Marinković nakon svađe ubio oca u selu kod Aleksinca
Promo
Aleksandar Marinković nakon svađe ubio oca u selu kod Aleksinca
Aleksandar Marinković nakon svađe ubio oca u selu kod Aleksinca, Foto: Promo

Pošto je izmasakrirao oca, Aleksandar se vratio u kuću, zamotao cigaretu i izašao napolje! 

Saša Marinković, brat ubijenog, za “Alo!” je rekao da mu je do praga usred noći dotrčao komšija Milan da mu javi da mu je brat ubijen.


- Milan je pao i ništa više nisam mogao da ga razumem. Potrčao sam ka bratovljevoj kući jer sam mislio da su se Aleksandar i Srđan pobili, pa sam hteo da ih razdvojim. Kada sam došao, šokirao me je prizor. Brat je ležao na stepeništu, u pižami, na ulazu u kuću, sav u krvi. Bio je izboden po leđima. Krv je bila na sve strane. Ta slika mi ne izlazi iz glave od tada - priča Saša.


On se seća da je Srđana zatekao mrtvog s rukama na leđima kao da je pokušavao da dohvati mesto gde je uboden.

Mesto zločina  zapečatila policija
Mesto zločina zapečatila policija, Foto: Promo

 

- Ležao je nepomično i lice mu je bilo plavo. Kada su mu skinuli majicu, nisam mogao da poverujem šta sam video. Uboden je u leđa 17 puta! Tako nešto nisam video ni na televiziji u emisijama o kriminalu. Ne mogu da verujem da je ocu nešto tako sin mogao da uradi - rekao je on.


Posle ubistva, Aleksandar je otišao kod komšije koji je izašao iz kuće i rekao Srđanu da je on kod njega.

Očajan: Saša Marinković, brat ubijenog
Očajan: Saša Marinković, brat ubijenog, Foto: Promo


- Stajao sam pre toga pred vratima prostorije u kojoj se nalazio, nekoliko puta kretao da uđem, ali mi nešto nije dalo da se uhvatim za kvaku. Kada je došla policija, nisu mi dali da ga pitam zašto mi je ubio brata. Policija je našla nož jer ga je Aleksandar bacio. On se neposredno posle ubistva vratio u kuću, zamotao je cigaretu i izašao napolje. Potom je polomio izlog prodavnice i otišao kod komšije kome je rekao: „Ubo sam oca dvaput nožem, idi vidi da li je živ“ - priča Saša.


Otac i sin bili su do kobne večeri u korektnim odnosima, svedoče rođaci, tako da ništa nije nagoveštavalo tragediju.


- Srđan se razveo pre četiri godine, a Aleksandar je ostao s majkom da živi u Aleksincu. Došao je kod oca pre godinu dana, kada ga je deda isterao. Brat je zarađivao kopajući grobove i radeći fizičke poslove, dok Aleksandar, koji je imao završenu trogodišnju srednju školu, nije radio. Nisu se svađali i tukli. Te večeri su zajedno bili s mojim sinom kod komšije koji je dobio dete i sve je bilo u redu. Srce me boli za bratom, ali i za bratancem. Bio je dobar dečko, miran, nije bilo problema s njim - kazao je on.

Živeli u nemaštini i bedi
Živeli u nemaštini i bedi, Foto: Promo

 

„Nije mi pružio nikakav život“

Aleksandar je nakon hapšenja priznao da je ubio oca, nezvanično se saznaje, ali nije objasnio šta ga je navelo na to. - Nije mi pružio nikakav život - izgovorio je Aleksandar nakon privođenja, nagovestivši mogući motiv zločina.

Komentari (7)

elic023

11.01.2016 13:18

A kakav je to "rambo noz'' ne znam na koju vrstu noza se odnosi?

Kica

11.01.2016 15:08

Ne za zatvor vec za samicu u psihijatrijski bolnici.

Spirit

11.01.2016 15:20

Sin ubica kaze "nije mi pruzio nikakav zivot"... Mozes misliti... Zasto danasnja deca. koja su vec odrasla, misle da je sve trebalo neko drugi, odnosno roditelj, da im obezbedi u zivotu? Zasto cekaju da im sve padne sa neba, besne i optuzuju, a nista ne preduzimaju da sami doprinesu poboljsanju zivota, makar za malo?

miki

11.01.2016 16:17

pa ti imaj sina

JelenaM

11.01.2016 19:02

Godine maltretiranja, fizickog i psihickog zlostavljanja mogu da navedu mlade ljude na bezumne odluke, gde nazalost, ovakve situacije mogu biti i uzrocno posledicne, jer ne vide drugi izlaz i teske i mucne situacije. Po fotografiji se moze naslutiti tezi socijalan slucaj. Centar za socijalni rad je izgleda ponovo zakazao kao i drusvo i okruzenje koje mora da reaguje, kako bismo sprecili ovakve tragedije.

Nesa

11.01.2016 20:04

@JelenaM - Isto tako mozda je nezadovoljan,kao sto je i sam rekao,jer mu otac nista nije pruzio.Drugovi su mozda imali automobile,devojke,sve,on nista.A na ruci tetovaza....

Spirit

11.01.2016 20:12

@JelenaM - Gde pise @JelenaM da je njega neko maltretirao i fizicki i psihicki zlostavljao? Ali zato pise da ga je deda izbacio iz kuce i da je on presao da zivi kod oca, koga je, evo na kraju ubio, a to znaci samo jedno, da je on sam bio taj neko ko maltretira. Fotografija ne govori puno jer u zemlji Srbiji mnogi zive u oronulim kucama jer nemaju dovoljno novca za renoviranje, pa ne ubise nikoga zbog toga. Kako mozes tako nesto reci da je izlaz iz mucne situacije da se neko ubije,u ovom slucaju roditelj?