Jovan Jovica Vukotić
Privatna arhiva
Jovan Jovica Vukotić

Privatna arhiva

Jovan Jovica Vukotić, Foto: Privatna arhiva

Nepoznate osobe pokušale su da otruju Jovana Vukotića, vođu ozloglašenog "škaljarskog klana". Ubice su pokušale da stave otrov u hranu koja se Vukotiću dotura u zatvor!

Vukotić, koji je označen kao šef kriminalne grupe iz Kotora, početkom decembra je izdržao zatvorsku kaznu od 15 meseci zbog falsifikovanog pasoša i trenutno se nalazi u ekstradicionom pritvoru, gde čeka odluku Apelacionog suda o izručenju Crnoj Gori, koja ga traži zbog brojnih krivičnih dela.

Čeka ekstradiciju

U javnosti se pojavila informacija da je on napadnut u ovoj kazneno-popravnoj ustanovi, što je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde odmah demantovala. Izvor objašnjava da otrovana hrana, srećom, nije ni stigla do njega.

- Ceo slučaj se odigrao preko osobe bliske ovom Kotoraninu koja mu tog dana išla u posetu. Dok je ta osoba išla ka zatvoru, presrela su je dvojica muškaraca koji su se predstavili kao policajci. Rekli su joj da je reč o rutinskoj kontroli, kao i da samo žele da prekontrolišu šta nosi Vukotiću u zatvor. Pitali su da li ima neku hranu i da im je pokaže - kaže izvor iz istrage.

Plan im je bio da iskoriste trenutak nepažnje osobe bliske Kotoraninu i sipaju otrov u hranu koju mu je nosila. Međutim, taj plan im se izjalovio jer u paketu koji je bio namenjen Vukotiću uopšte nije bilo hrane. Osobi koja je krenula kod Vukotića u posetu sve je ovo bilo jako sumnjivo. Na kraju se ispostavilo i da je bila u pravu.

- Brzo su sklopljene kockice i ustanovljeno je da niko od nadležnih nije tražio da se van zatvora kontrolišu torbe posetilaca, te da je zapravo bila reč o lažnim policajcima. Ceo slučaj tada je dobio potpuni obrt. Sumnja se da su osumnjičeni zapravo hteli da ubiju vođu "škaljaraca" - dodaje sagovornik.

Zasad nije poznato ko stoji iza ovog plana, ali se sumnja da je u pitanju suparnički "kavački klan", koji mu je više puta pretio. Vukotiću su, iz sigurnosnih razloga, ipak pojačane mere bezbednosti.