Hitna pomoć
Alo!/Dejan Briza
Hitna pomoć

Alo!/Dejan Briza

Hitna pomoć, Foto: Alo!/Dejan Briza

Kako priča Tomić, reč je o mladiću (21) koji zapravo nema psihijatrijsku dijagnozu, već je na odeljenje poslat na trežnjenje. Inače je diler droge i u Kraljevu se, priča Tomić, vodi kao "opasan momak". Bio je, kaže pijan na javnom mestu i pravio probleme, remetio javni red i mir, kako policija ima običaj da kaže, pa su ga poslali u bolnicu na 12 sati da se otrezni. Tomić kaže da mu je mladić prišao na ulici, ispred jednog lokala:

 

Vatrogasci požar vatra

Alo!/Dejan Briza

 

- Pitao je "Je l' me znaš?", ja kažem "Ne znam", on nastavlja "Sve ću da vas pobijem sa psihijatrije! Sad ću srce da ti izvadim!" i onda iza leđa izvuče baš veliki nož. Uspeo sam da ga eskiviram dva, tri puta i onda me ubo - priča Tomić.

Mladić je na odeljenju psihijatrije bio pre mesec i po dana, a kako priča Tomić, na odeljenju su možda zajedno bili oko sat vremena, kada je tehničar došao u ujutru u smenu. Malo posle toga, problematični mladić je pušten kući. Tomić ga na ulici nije ni prepoznao i ne zna zašto je baš on bio meta.

hitna pomoć, policija

Alo!/D.S.

 

- Imam kolegu koji živi u Ušću, odradi smenu i odlazi kući, a ja se stalno muvam po Kraljevu, poznat sam, radim i kao fitnes trener i model sam, aktivan na društvenim mrežama. Znao je kako da me nađe - priča Tomić.

On dodaje da je, u neku ruku, normalno da se zaposlenima na odeljenju psihijatrije preti, da su tehničari i sestre stalno pod stresom.

- Ali, ovaj dečko nema dijagnozu. Moglo je da se desi bilo kom tehničaru, bilo kojoj sestri, sasvim slučajno sam bio ja, dešavalo se da koleginicama sa odeljenja prete silovanjem i da će da ih iseku i delove tela bace u kese, svačega ima - priča Tomić i dodaje da je, po svemu sudeći, gotovo sa njegovom sportskom karijerom.

Hitna pomoć

Tanjug/Edib Tahirović 17.12.18.

 

Kako kaže Tomić, mladić ga je zvao sinoć da ga moli da ne pokreće krivičnu prijavu protiv njega.

- Ali, ja moram, a sve i da ne podnesem ja, svakako će je podneti policija. Meni je karijera posle ovoga gotova, neću sportom moći da se bavim kao do ranjavanja - objašnjava Tomić.

PROČITAJTE JOŠ: