Hapšenje u Beogradu
MUP RS
Hapšenje u Beogradu

MUP RS

Hapšenje u Beogradu, Foto: MUP RS

Kod njih je prilikom hapšenja pronađena evidencija o mušterijama sa cenovnikom, kao i veća suma, 176 mobilnih telefona, 12 laptopova, manja količina droge, municija i četiri vozila koja su korišćena za razvoz prostitutki.

Uhapšeni su: Darko T. (45), Saša G. (47), Saša M. (28), Dragan P. (45), Jelena M. (25), Nemanja R. (38), Zoran J. (44), Damel K. (61), Radomir V. (32), Petar LJ. (35), Srđan G. (49), Marko Ž. (61), Miroslav T. (45), Vladimir Đ. (44), Vukan P. (36), Marko R. (32), Tatjana L. (36), Saša N. (38), Tamara H. (33), Nemanja S. (35), Sreten D. (33), kao i policijski službenik Goran S. (45), dok se za još dve osobe intenzivno traga.

Hapšenje

MUP

Hapšenje, Foto: MUP

- Sumnja se da su organizatori seks-mafije sebi i devojkama, koje su iz provincije došle u Beograd, davali nadimke da bi prikrili identitet i seks-biznis u koji su se upustili. Posle toga su na raznim sajtovima, u rubrici lični oglasi, objavljivali gole fotografije devojaka i njihove generalije. Navodili su šta sve vole da rade u seksu i na šta su sve spremne da bi usrećile klijente! Pored fotografije ostavljali su broj telefona, na koji su se javljale privedene žene. Sumnja se da su organizatori kriminalne grupe angažovali radnike za obezbeđenje stanova u kojima su se devojke bavile prostitucijom. Oni su bili zaduženi i za njihov prevoz, kao i proveru dolazaka klijenata - kaže naš izvor iz istrage.

- Vođe grupe su neposredno ili preko angažovanih radnika skupljali zarađeni novac. Od zarade su plaćali troškove, a ostatak su delili članovima, shodno dodeljenim zadacima. Preko osumnjičenog policajca pribavljali su podatke o klijentima koji su im iz nekog razloga bili interesantni. Na taj način su proveravali ko su, čime se bave, koliko zarađuju i da li je automobil kojim su dolazili na ugovorene sastanke bio njihovo vlasništvo. Policajac je bio zadužen za proveru klijenata iz dva razloga - da bi zaštitio devojke od nastranih i nasilnih klijenata i da bi sprečio da ih neko od gostiju otkuca policiji - kaže naš izvor blizak istrazi.

Cenovnik usluga koje su devojke pružala zavisio je od želja klijenata i vremena koje su devojke provele sa njima.

- Tarifa se kretala od 100 evra, pa naviše. Zanimljivo je da je jedna devojka pod nadimkom Lolita za celu noć zaradila 550 evra. Grupa je devojkama davala maštovite pseudonime - Željena, Gospodarica, Robinja-– navodi naš sagovornik.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal. E. SADIKU

Udružili se zbog prostitucije

Kako saznajemo, u ovom slučaju su se udružile muška i ženska ekipa zbog seks-biznisa.
- Svako od njih imao je posebno zaduženje. Ženski deo bio je zadužen za zakazivanje sastanaka i ugovaranje poslova, a muška ekipa odvozila je devojke, čuvala ih i naplaćivala im seks. Osmislili su takvu šemu da su pokrili i susednu državu i uredno vodili knjige u kojima je stajao pseudonim devojke sa cifrom koju je zaradila za seksualne usluge - priča naš izvor.