Policija, Uviđaj
Alo!/Marko Metlaš
Policija, Uviđaj

Alo!/Marko Metlaš

Policija, Uviđaj, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Goran Manić (54), čije je beživotno telo pronađeno u zgradi na Voždovcu, propio se posle smrti prve žene sa kojom je imao osmoro dece.

Prema rečima njihove kume Verice Branković, Manić je zbog alkohola postao izuzetno agresivan, a sve to na svojoj koži osetila je njegova druga žena Jelkica Manić, čije je beživotno telo takođe pronađeno u stanu u Gostivarskoj ulici.

- Tukao ju je često, kad god se napije. Prvo poruši sve po stanu, a onda je udara prvim predmetom na koji naiđe. Ona ga je i prijavljivala, ali je dobijao male kazne. Priča se da se propio tek prošle godine jer mu je tada umrla bivša žena - navodi Verica i dodaje da je on često u alkoholisanom stanju mislio da neko hoće da ga ubije.

Ona je ispričala da je i sama bila na meti Manića, naročito kada bi ovaj zbog nedostatka alkohola završavao u apstinencijalnoj krizi.

- Zbog alkohola je postao veoma agresivan, pa mi je jednom rekao: "Po*uši mi ku*ac, kome ti zoveš miliciju?" Tada je prekinula kontakt sa njima jer to nije više bio isti Goran - ispričala je N.R.

Podsetimo, stanarka zgrade u kome su pronađeni leševi supružnika ispričala je i u prošlosti Goran navodno maltretirao i tukao Jelkicu, o čemu svedoče i prijave za nasilje u porodici koje su podnete policiji.

- Stalno su pili alkohol, nisu ni jeli. Bukvalno su zajedno imali 20 kila, pa je pitanje da li su umrli od gladi ili su se otrovali alkoholom i od toga umrli. Čini mi se da sam ih poslednji put videla da prose u kraju pre manje od mesec dana - ispričala je stanarka.

Prema njenim rečima, ona je najmanje dva puta zvala policiju kada bi čula da se Goran iživljava nad nesrećnom ženom.

- Nalazila sam i lokve krvi ispred njihovog stana. On je padao u šokove kada nema alkohol, pa njegova žena viče po zgradi i dolazi mi na vrata da joj pomognem. Primali su socijalnu pomoć i njegov sin im je slao novac, ali su sve davali na piće - naglašava komšinica.

Inače, tela supružnika poslata su na obdukciju, nakon čega će se utvrditi tačan uzrok smrti.