Požar u Smederevu
Facebook/Printscreen
Požar u Smederevu

Facebook/Printscreen

Požar u Smederevu, Foto: Facebook/Printscreen

Vatra je prvenstveno planula u naselju Stara ciglana, kod crvke na carini.

Kako javljaju očevici, plamen se toliko brzo širio, što je ujedno i razlog zbog kojeg je tamošnje stanovništvo bilo preplašeno.

- Uplašeni za svoje kuće, svi meštani su izašli da sa vatrogascima gase vatru. Bilo je delova do kojih vatrogasne službe nisu mogle da dođu - rekla je žena, svedok ove havarije.

- Gledala sam užasnuta kroz prozor kako se vatra približava mojoj sobi - kaže sagovornica.

Kako navodi, vatrogasci su sve do 21.00 sat gasili vatrenu stihiju, kod ciglane, kada je izbio novi požar na deponiji.

- Kada smo pomislili da je naša agonija gotova izbila je nova havarija. Krenula je da gori gradska deponija i sve vatrogasce su poslali u taj deo grada. Vatru su gasili i ostali da dežuraju sve do 11.00 sati uveče. tada je plamen ponovo počeo da bukti kod Stare ciglane. Međutim na kraj toj muci smo stali mi građani u saradnji sa vatrogascima - navodi očevidac i dodaje da su se vatrogasci po ko zna koji put pokazali kao pravi heroji.

- Bili su izvanredni, ali moram da pohvalim i meštane koji su pomagali u savladavanju vatrene stihije. Zajedničkom saradnjom spasili smo još puno domova. Danas je u našem gradu sve mirno, osim što se svuda unaokolo širi miris paljevine - navodi Smederevka.

Već nekoliko godina unazad planira se izmeštanje deponije na neko mesto koje će biti znatno udaljenije od grada i okolnih mesta, jer je ova deponija prepuna smeća i svi njeni kapaciteti su popunjeni.

Hrabri Smederevci

Sagovornica navodi je u gašenju vatre učestvovalo puno komšija.

-Sve moje komšije zaslužuju da budu pohvaljene. Od 15.00 do 21.00 se niko nije mrdnuo,ulazili su ljudi čak i u ciglansku rupu gde je jako opasno. To je deponija puna stakla,stalno su se čule eksplozije od toplote.

.

Pročitajte još: