Ubistvo gardista
Printscreen:Youtube
Ubistvo gardista

Printscreen:Youtube

Ubistvo gardista, Foto: Printscreen:Youtube

Saša Reljić, bivši oficir Vojske SCG, koji živi u Moskvi, na saslušanju u Tužilaštvu povodom ubistva gardista Dragana Jakovljevića i Dražana Milovanovića 5. oktobra 2004. u kasarni u Topčideru, rekao je da je vojnike likvidirao visokopozicionirani pripadnik MUP!

Pročitajte još:

- U svojstvu građanina saslušan sam 2015. godine u SBPOK pred višim tužiocem. Objasnio sam da me je u proleće 2006. godine zvao funkcioner BIA iz Zrenjanina koji mi je tražio kontakt sa tadašnjim predsednikom Borisom Tadićem kako bi mu predao dosije o krimi-grupi švercera kokaina koji je skriven u kasarni u Topčideru – rekao je Reljić.

U narko-grupu navodno je bio ubačen operativac koji je prikupio sve neophodne informacije o dilerima i spremao njihovo hapšenje.

To je potpuna laž

Rade Bulatović je rekao da su Reljićevi navodi da je stopirao istragu protiv narko-grupe potpuna laž.

- Ja sam bio u državnoj komisiji koja je protivno vojnoj istrazi utvrdila da se ne radi o ubistvu i samoubistvu, već da su gardisti ubijeni - rekao je Bulatović.

Preporučujemo još:

- Taj funkcioner je preko posrednika dobio poziv od direktora BIA Radeta Bulatovića koji mu je naredio da prestane da se bavi grupom i drogom. U međuvremenu funkcioner policije iz Zrenjanina dojavio je narko-bandi da im je BIA na tragu. Trojica policajaca su zaustavila vozilo u kojem je bio operativac ubačen u grupu i brutalno ga prebili. Kako bi sklonili drogu, jer nije bila dogovorena smena u kasarni, ubili su dvojicu stražara, a potom izneli narkotike i kamionom ih odvezli u Mađarsku - ispričao je Reljić u tužilaštvu.

On je objasnio da je funkcioner BIA ostao pri tome da želi da preda dosije Tadiću, ali se umesto sa njim u jednom restoranu u Ulici vojvode Stepe sreo sa njegovim savetnikom, pokojnim Mikijem Rakićem i još jednom osobom, gde im je u Reljićevom prisustvu predao dosije.

Putin doveo Reljića

Predsednik Rusije Vladimir Putin, koji je 17. januara bio u zvaničnoj poseti Beogradu, poveo je sa sobom i Reljića, koji sada živi u Moskvi.
Reljić je bio u ruskoj delegaciji koja je bila u pratnji šefa Kremlja tokom njegovog dolaska u srpsku prestonicu.

Vladimir Putin

EPA

Vladimir Putin, Foto: EPA

- Nakon što me je u medjima pomenuo Tadić, čuo sam se sa jednim penzionisanim policajcem iz Zrenjanina koji mi je potvrdio da je policijski funkcioner dojavio narko-grupi da je BIA upratila kokain i da su se bavili visokopozicioniranim pripadnikom MUP o čemu postoje i izveštaji u Beogradu. On mi je rekao i da su taj funkcioner i još dva policajaca 2002. ubili nekog zatvorenika u dvorištu bolnice u Novom Sadu. Takođe, taj policajac u penziji potvrdio je i da funkcioner stoji iza likvidacije gardista - otkrio je Reljić na sasluišanju.

On je zatražio da o njegovoj izjavi tužilaštvo ne obaveštava SBPOK jer su mu jednom prilikom na benzinsku pumpu doveli pomenutog funkcionera policije, predstavili ga drugim imenom, da bi se on potom raspitivao o smrti vojnika.

Tek kasnije Reljić je saznao da je taj čovek zapravo onaj koga su doveli u vezu sa zločinom u kasarni.