Udes kod Zlatibora
Privatna arhiva
Udes kod Zlatibora

Privatna arhiva

Udes kod Zlatibora, Foto: Privatna arhiva

Nedžad Talović, roditelj jednog mladog fudbalera, koji je zadobio lakše povrede, kaže da je u čeonom sudaru kombija i automobila pukom srećom izbegnuta katastrofa.

Pročitajte još:

 

- Moj sin je zadobio posekotinu, povredio je nogu i glavu. Dete mi je kući došlo preplašeno. Sačekaćemo da istražni organi utvrde ko je kriv, kaže Talović.

Fudbaleri su posle utakmice, koja je odigrana na Zlatiboru, do Prijepolja išli kombijem firme "ES Turs."

Trener kadeta "Polimlja" Zoran Čarkilović kaže da je do sudara došlo kada je vozač kombija krenuo u preticanje.

- Vozač je normalno vozio, u jednom trenutku preticao je dva vozila, onda je oduzeo gas kao da će da se vrati u svoju traku. Odjednom je dodao gas i krenuo u preticanje šlepera koji je bio ispred i kada smo bili na polovini šlepera, iz drugog pravca pojavilo se to putničko vozilo koje je išlo prilično brzo. Tada je došlo do udesa - rekao ne on.

Preporučujemo i ovo:

 

U firmi ES turs kažu da se njihov kombi kretao brzinom od 70 km na sat.

- Naš kombi u trenutku udesa kretao se 70 na sat, a ograničenje je bilo 80. Kako je ispričao naš vozač, on je ispred sebe u trenutku kada je krenuo u preticanje imao čist put, ali se, kada je došao do pola šlepera, iz suprotnog pravca pojavilo to drugo vozilo koje se kretalo velikom brzinom, po njegovoj proceni možda i 160 na sat, a za njega je ograničenje bilo 60 km na sat. Posle udesa učinili smo sve što smo mogli da se deca prebace do Prijepolja. Ne bežimo od svog dela odgovornosti, a istraga će dati rezultate - rečeno je medijima u ovoj firmi.

 

Protiv vozača kombija M. I. (35) podneta je krivična prijava zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.