Film o pedofiliji
Alo.rs
Film o pedofiliji

Alo.rs

Film o pedofiliji, Foto: Alo.rs

Pod nazivom "Problemi s rođenjem", u režiji Austrijanke Sandre Wollner, film je premijerno prikazan u sklopu Berlinale 2020, godišnjeg filmskog festivala koji se održava u Berlinu. U filmu se vidi dečiji android koji glumi Lena Watson (10) i naziva svog vlasnika "tatom".

Mlada glumica nosila je silikonsku masku i periku ne samo da sakrije svoj identitet već i da joj pomogne da bolje shvati da je to samo uloga koju igra za film.

Film o pedofiliji

Alo.rs

Film o pedofiliji, Foto: Alo.rs

Ljudi na Twitteru osudili su film kao "pedofilsku propagandu", dok su ga određeni mediji poput The Hollywood Reporter-a pozdravili zbog njegovih umetničkih vrednosti, čak otišli i tako daleko da ga nazivaju "skrivenim draguljem".

Film je podrška pedofiliji

- Ovaj film ne smatramo umetnošću, već otvorenim pozivom na podršku pedofiliji. Da stvar bude još gora, Elli je namenjena kao zamena muškarčeve stvarne ćerke, što nas navodi da verujemo da je otac godinama seksualno zlostavljao vlastitu ćerku. Naša strašna sumnja se potvrđuje kada Elli ima sećanja koja je otac programirao u nju iz stvarnog pamćenja ćerke: čuje se Elliin glas koji kaže "Mama ne mora sve da zna." Deo publike je s pravom izašao sa projekcije ovog filma u Berlinu - navode iz organizacije "Stoppedofiliji SP" za Alo.rs.