Čaba Der
Facebook
Čaba Der

Facebook

Čaba Der, Foto: Facebook

Pronađen automobil kojim se ubica odvezao, a navodno je uhapšen jedan saučesnik. Šarac se teretio za pljačku u Milanu, ali je oslobođen zbog nedostatka dokaza.

Ovo kaže za jedan od članova porodice Nebojše Markovića (37), brutalno ubijenog 5. januara ispred porodične kuće, u Rajka od Rasine 31, na Banovom brdu, u trenutku dok je iz gepeka automobila vadio kolica za bebu. On nije želeo da mu se otkriva identitet iz bezbednosnih razloga.

Pročitajte još:

Sagovornik navodi da još ne zna zašto je Marković likvidiran, odnosno da li je on bio meta ubice ili njegov šurak Aleksandar Šarac.

- Aleksandar je, istina, ranije imao problema sa zakonom. Međutim, otkako se oženio i dobio dete, smirio se. Ima privatnu firmu i vodi jedan fudbalski klub. Ipak, i dalje je strastveni navijač Partizana.

Kako se saznaje, nezvanično, Šarac je svojevremeno u mladosti činio razna krivična dela, pre svega razbojništva, ali "nikada nije bio nasilan prema bilo kome, niti je nekoga povredio".

- Ako je išao da pljačka, nije uzimao ni dinar od običnog sveta. Uzeo je od onih koji su krali ili iz banaka - kaže izvor. Teretili su ga za pljačku juvelirnice u Milanu, ali je oslobođen usled nedostatka dokaza.

Ubistvo na Banovom brdu

N.G./Alo!

Ubistvo na Banovom brdu, Foto: N.G./Alo!

Šarac je, inače, četiri meseca proveo u pritvoru u CZ, zbog neovlašćenog posedovanja oružja. Taj postupak je još u toku i on je izašao dve nedelje pre Markovićevog ubistva.

- Aleksandar na neki način ima ustaljeni način života. Svakog dana oko deset ide na trening, ali nikad sam. Otkako je izašao iz CZ nije imao nikakvih problema sa zakonom, niti mu je bilo ko pretio. Zato postoji izvesna sumnja da možda on i nije bio meta ubice. Moguće da je neko ipak hteo da ubije baš Markovića iz nekih drugih razloga. Možda je u pitanju osveta ili nešto drugo. On je iza sebe ostavio ženu, Aleksandrovu sestru, sa kojom je nedavno dobio bebu. Nakon što je ubijen, saznali smo da je već imao jedan brak i dete, a o tome nam nikada ništa nije rekao.

Čaba Der

Facebook

Čaba Der, Foto: Facebook

Policija detaljno istražuje ovaj slučaj i kako se saznaje, nezvanično, već je uhapšen jedan od mogućih saučesnika Čabe Dera. Navodno vozač koji ga je čekao, a potom odvezao "puntom" sa mesta ubistva. Nezvanično, pronađen je i automobil koji je učestvovao u zločinu, a koji je navodno Čaba kupio nekoliko dana pre ubistva Markovića.

- Aleksandra ne vole svi, ali i on ne gaji emociju prema svima. Ima neprijatelja, bio je ranjavan svojevremeno, a i sam je ranjavao. Međutim, ne možemo da verujemo da je neko njegovu, a posebno Nebojšinu glavu ucenio i stavio na nišan - kaže sagovornik. - Na Aleksandra je više puta pokušan atentat. Hteli su da ga ubiju u autu 2011. Iste godine podmetnut je eksploziv u njegovo vozilo koje je eksplodiralo, a prošle godine je bačena bomba koja je, nažalost, izazvala eksploziju ispred kuće njegovog komšije bivšeg košarkaša.

Markovića je, kako se sumnja, iz CZ-99, sa više hitaca, upucao Čaba Der (38) iz Čantavira kod Subotice, za kojim je policija raspisala potragu. Ubica je pogodio Markovića u grudi i u glavu. Sa snimaka iz sigurnosnih kamera porodične kuće, kao i iz susedstva, jasno se vidi napadač, koji je bio obučen u belu jaknu, sa tamnom kapom na glavi i kako u ruci drži pištolj. Izašao je iz belog "punta", prišao Markoviću na metar i upucao ga, "uz smešak" na licu. Nakon toga, ubica je seo u automobil i nestao u nepoznatom pravcu. Za njim traga policija cele Srbije, a maksimalno se nadgledaju svi granični prelazi. Do sada je saslušano više od desetoro osoba, među kojima su navodno, poznanici žrtve, ali i osumnjičenog Čabe

Marković, kako se saznaje, nikada nije osuđivan, a nije imao ni jednu prekršajnu prijavu.

Za osumnjičenim za ubistvo na Banovom brdu intenzivno se traga. Proverava se da li je imao saučesnike, odnosno ko je bio za volanom automobila kojim je pobegao ili ko je, do trenutka pucnjave, motrio na kuću i dojavljivao svaku promenu Deru.

Kako smo mogli da se uverimo i u utorak je ispred kuće Aleksandra Šarca na Banovom brdu prisutna bila patrola policije. Kako nam je rečeno, pripadnici MUP motre na kuću ubijenog još od dana kada se dogodio zločin.

Komentari (4)

сссс

09.01.2019 10:36

јес диван

miki

09.01.2019 11:21

poštem čovek. nije krao od običnog naroda, pa kad od običnog naroda nema šta da pljačka. tereth se za pljačku juvelirnibe ali nije dokazano pa je opet on nevin i pošten. da je toliko bio pošten ne bi metak dobio

Minja

09.01.2019 11:32

Ostatak para je metak.tako da je krug zatvoren

Zemun

09.01.2019 14:37

Špageti kriminalci.