BIO JE UZ ARKANA KADA SU GA UBILI, RANIO JE UBICU U INTERKONTINENTALU Evo ko je Zvonko Mateović, uhapšen u velikom udaru policije na beogradsko podzemlje!

Srpska policija danas je upala u nekoliko stotina kuća i stanova i uhapsila desetine osumnjičeni, a među njima je i Zvonko Mateović.

Ne zna se ko je naručilac ubistva: Željko Ražnatović
Ne zna se ko je naručilac ubistva: Željko Ražnatović , Foto: EPA/Dragan Vejnović

Zvonko Mateović je bio telehranitelj Željka Ražnatovića Arkana i sa njim je bio u hotelu "Interkontinental" kobnog 15. januara kada je ubijen.

On je, prilikom atentata na Ražnatovića u hotelu "Interkontinental" u Beogradu 2000. godine, ranio Dobrosava Gavrića, koji je kasnije pravosnažno osuđen na 30 godina zatvora kao izvršilac ubistva, ali je nedostupan pravosudnim organima Srbije.

Brat Dalibor mu je ubijen pre nekoliko godina u Beogradu, a verovalo se da je likvidiran greškom i da je prava meta upravo bio Zvonko. Svojevremeno je oslobođen za iznudu.

Poslednji put u javnosti je viđan na sahranama ljudi iz okruženja Luke Bojovića, koji su likvidirani prošle godine.

Bio ključni svedok

Zvonko Mateović, podsetimo, saslušavan je tokom postupka za ubistvo u Interkontinentalu kao ključni svedok trostrukog ubistva. On je na sudu prepoznao Dobrosava Gavrića kao ubicu Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića.

Zvonko Mateović je 2001. na suđenju izjavio da je "Dobrosav Gavrić ubio Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića. Gavrić je sve vreme sedeo iza separea u kojem su sedeli Arkan, Mandić i Garić, a ja sam bio ispred Cecinog butika. Oko 17 časova čuo sam pucnje i video Gavrića kako puca Mandiću u glavu, dok je Arkana usmrtio pre toga. Garić je počeo da beži i Gavrić je tada ispalio dva hica u njega" - rekao je Mateović i dodao da je "odmah nakon toga iz vatrenog oružja pogodio Gavrića".

Greškom mu ubili brata

Njegov rođeni brat Dalibor Mateović ubijen je 2004. u Beogradu, a bivši Arkanov telohranitelj izjavio je tokom postupka koji se vodi protiv bivšeg pripadnika "crvenih beretki" Željka Simeunovića za tu likvidaciju, da je njegov brat ubijen zbog toga što je on svedok ubistva u Interkontinentalu.

“Dalibor je ubijen samo zato što je moj brat, a prava meta bio sam ja. Ubijen je tačno na dan kada je iz Austrije izručen Dragan Nikolić Gagi. I dan danas dobijam pretnje sa više strana”, izjavio je Zvonko Mateović 2015. na suđenju bivšem pripadniku Crvenih beretki Željku Simeunoviću, koji se je optužen da je ubio njegovog brata Dalibora Mateovića.

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Ricky
  11/01/2019 - 21:48
  Kriminalce ne treba hapsiti pa suditi. Kriminalce treba na licu mesta streljati!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi