SRBIN, CRNOGORAC, ALBANAC I MAKEDONAC U AKCIJI Evo kako je klan "Amerika" rasturao heroin, veliku ulogu odigrala jedna žena

Pevo uhvaćen kurir

hapšenje
hapšenje, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Heroin koji je iz Turske prokrijumčaren u Beograd, kada su uhapšena četvorica članova ozloglašene kriminalne grupe "Amerika" sa Veselinom Raičevićem (57) na čelu, u prestoničkom restoranu preuzeo je Aleksandar Stević (41), koji je drogu trebalo dalje da distribuira.

- Sva četvorica uhapšenih su ćutala o tome gde je droga trebalo da završi. Stević je nesumnjivo preuzeo dva kilograma heroina. A da li je ovde trebalo da seče heroin i preko svoje mreže distribuira na narko-tržištu Beograda ili da drogu prokrijumčari do neke od susednih zemalja, još se utvrđuje - kaže sagovornik upoznat s istragom.

Pored Raičevića i Stevića, u elitnom prestoničkom restoranu uhapšeni su visokopozicionirani član klana Turčin Imrli Alili (60), kao i kurir Ašim Jusufi, makedonski državljanin.

U istrazi je utvrđeno da je u krijumčarenju heroina klan "Amerika" sarađivao s Albancima, kao i da je droga iz Turske, preko Bugarske, stigla u Srbiju.

Interesantan je i put kojim je heroin od momenta kada ga je, kako je utvrđeno, na teritoriju Srbije prokrijumčarila Bugarka Marija Dimitrova Peltekova, i to u drvenim ukrasnim panelima. Čim je prešla bugarsko-srpsku granicu ona je drogu predala Jusufiju, koga je na mesto sastanka dovezao taksista iz Niša. Jusufi je prethodno u Srbiju ušao autobusom koji saobraća na relaciji Skoplje-Niš.

Kada je preuzeo drogu, Jusufi se vratio u Niš, kupio autobusku kartu za Beograd i krenuo ka prestonici Srbije. Po dolasku u Beograd, Jusufi je ponovo ušao u taksi i dovezao se do kafane gde su ka čekali Raičević, Alili i Stević.

Po predaji paketa, Marija Dimitrova Peltekova vratila se u domovinu. Upravo bi ona mogla da otkrije od koga i gde je heroin preuzela, a proverom njenih dokumenata utvrdiće se koliko je redovno ulazila u Srbiju, kao i koliko se zadržavala. Samim tim, biće poznato koliko je jedan kurir često krijumčario heroin iz Bugarske u Srbiju.

Svi različite nacionalnosti

Petoro dosadašnjih aktera krijumčarenja heroina imaju različite pasoše. Raičević je državljanin Crne Gore, Alili Turske, Stević Srbije, dok je Jusufi Albanac sa severa Makedonije, a jedina žena je bugarske nacionalnosti.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi