Egzekutori zavarali trag inspektorima!

T. S. - N. G. | vesti 2017-09-12 19:06:47 2017-09-12 19:06:47

Iako je slučaj ubistva kontroverznog biznismena iz Leskovca Alekandra Mikića (32) iz Leskovca još u fazi istrage, mnogi Leskovčani ističu da su atentatori najverovatnije podmetnuli požar pod automobil „reno megan“ stranih tablica, udaljen blizu 700 metara od mesta ubistva, kako bi zavarali trag.

privatni album

 

Aleksandar Mikić, rođen u leskovačkom naselju Rudare, stradao je u leskovačkoj mesnoj zajednici „Kosta Stamenković“ u ulici Topličkog ustanka odmah po dolasku iz rodnog Rudara, udaljenog oko sedam kilometara, u novoizgrađeni stambeni prostor u toj leskovačkoj tranzitnoj ulici, koja vodi ka „Kineskoj robnoj pijaci“ u tom gradu, kako nezvanično saznajemo na licu mesta.

Njega su lišile života za sada nepoznate osobe, verovatno dvojica profesionalaca, koji su se odmah nakon ubistva udaljili sa lica mesta u pravcu ulice Ilije Strelje.

Neki minut kasnije, u dvorištu iza ulaza broja četiri u leskovačku višespratnicu zvanu „Lamela“, na besplatnom parkingu koji pripada Tehnološkom fakultetu eksplodirao je plavi „reno megan” stranih tablica, koji je izgoreo za svega nekoliko minuta.

Na tom delu parkinga i juče je bilo primetno da je paljevina zahvatila dudovo stablo ispod kojeg je u senci bio zaklonjen „reno megan”.

- Moj sin je čuo kuknjavu S. R., vlasnika „forda fijeste” koja je, igrom slučaja, bila parkirana odmah uz „reno” do nekoliko minuta pre eksplozije, i odmah je istrčao iz stana da mu pomogne da odguraju „ford” što dalje od mesta paljevine. Međutim, za to kratko vreme oštećen je deo instalacije i haube susedovog „forda”. Samo što su njih dvojica odgurali auto u stranu, koju sekundu kasnije eksplodirao je „reno megan”, odbacivši ih obojicu u stranu. Čini mi se da je moj komšija neposredno pre ovog incidenta upravo pristigao sa porodicom i bebom u autu, pa je sve, bogu hvala, prošlo bez većih posledica - priča nam u jednom dahu komšija.

U tom haosu, ubice su se u kasnim večernjim časovima najverovatnije drugim automobilom mirno udaljile sa parkinga, dok su komšije i vatrogasci gasili upaljene automobile.

Na to da je reč o klasičnoj sačekuši ukazuje snimak na kojem se može videti šta se dogodilo te noći, a napadač je, kako se navodi, i te kako bio svestan kamere.

Prema rečima izvora, nešto posle 21 sat Mikić je izašao iz zgrade, a ispred ga je čekao automobil „reno megan” stranih tablica, u kojem su se nalazila dvojica muškarca. Aleksandar Mikić je u Leskovcu upamćen kao žestok momak, ali se poslednjih godina primirio jer je želeo da se bavi biznisom.

Prema rečima njegovih poznanika, u mladosti se bavio fudbalom i bio je uspešan u tome, međutim, kasnije je imao problema sa zakonom.

Expand player
Pogledajte više