Ubistvo
Printscreen
Ubistvo

Printscreen

Ubistvo, Foto: Printscreen

Pucao mu u glavu

Pucnjava se dogodila u Ulici Rajka od Rasine 31 oko 10.30 časova.

Pročitajte još:

 

- Nebojša je izašao iz stana i sišao do automobila kako bi uzeo kolica za bebu. Veruje se da je hteo sa suprugom, koja je Šarčeva sestra, da izvede dete u šetnju, pa je ona ostala da ga sačeka u stanu. Međutim, kad je izvadio kolica i počeo da ih rasklapa, pored njega je prošao beli "fijat punto" sa zatamnjenim staklima i zaustavio se nasred kolovoza. Iz njega je izašao napadač u beloj jakni i s crnom kapom na glavi i iz pištolja s prigušivačem, koji je izvadio iz ranca, otvorio vatru na Nebojšu M. i upucao ga u glavu i grudi. Potom je otrčao do "punta", u kom ga je čekao vozač, i pobegao. Ceo zločin snimile su nadzorne kamere - kaže izvor Kurira iz istrage i nastavlja:

- Komšije su videle mladića kako leži ispred kuće u snegu i odmah pozvale policiju.

Dva pravca istrage

Sagovornik Kurira navodi da se istraga ubistva kreće u dva pravca.

Ubistvo na Banovom brdu

N.G./Alo!

Ubistvo na Banovom brdu, Foto: N.G./Alo!

- S obzirom na to da Nebojša nije imao problema sa zakonom, veruje se da je stvarna meta bio njegov šurak Aleksandar Šarac, koji je nedavno izašao iz zatvora, gde je robijao zbog nedozvoljenog posedovanja oružja. Šarac je inače deo bande Pink Panteri, koja je poznata po pljačkama juvelirnica. Napadač je verovatno čekao njega, ali ga je pomešao sa zetom Nebojšom, pošto je mladić imao kapuljaču zbog hladnog vremena - rekao je sagovornik.

Druga, manje verovatna verzija ubistva jeste da je Nebojša likvidiran iz osvete.

- Ne isključuje se mogućnost da su ubice htele Aleksandru da pošalju poruku ubistvom zeta - navodi izvor.

Drugi napad

Ovo nije prvi put da se Aleksandar Šarac nađe na meti. Podsetimo, u avgustu 2018. na kuću košarkaša Vukašina Vuleta Avdalovića, koji živi odmah do Šarca, bačena je bomba.

 

- Avdaloviću je tada u eksploziji oštećen automobil, a ispostavilo se da on nije bio meta napada, već njegov prvi komšija Šarac, koji stanuje u drugom delu kuće. Priča se da je Šarac do sada u nekoliko navrata čudom izbegao smrt kad su pucali na njega - dodao je izvor.

Komšije Nebojše M. juče su u šoku posmatrale uviđaj i prisetile se bombaškog napada na Avdalovića.

- Nebojša je ubijen greškom, kao što je letos greškom bačena i bomba. Pričalo se da je tada jedan komšija koji je problematičan išao kod Vuleta i izvinjavao se, a čovek je odmah posle toga stavio kamere - rekle su komšije.