Goran Stavrić
Alo
Goran Stavrić

Alo

Goran Stavrić, Foto: Alo

Policija je uspela da ga oslobodi posle 50 dana zatočeništva.

- Po nalogu srpske mafije, banda iz Bolivije otela je Mauricija Rivera Landivara (32) 15. aprila i skoro 50 dana ga držala u zatočeništvu. Presrele su ga tri osobe kada se vraćao sa fudbala, ubacile u vozilo, stavile mu kapuljaču preko glave i odvele u kuću na periferiji Santa Kruza.

Vampir vampiri horor strah užas

Shutterstock

 

- Spasao se 3. juna, nakon što je cedulju koju je krio u čarapi uspeo da baci kroz prozor u susedno dvorište. Našao ju je zidar Z. M. C. (28), koji je radio na imanju, i pozvao policiju. Na njoj je pisalo: "Pomozite mi molim vas. Ja sam otet 15. aprila. Ja sam Mauricio Rivera. Pozovite policiju - prenose lokalni mediji.

U kuću je ubrzo upao odred specijalaca "Delta" i uhapsio jednog od otmičara koji je bio zadužen da nadzire i donosi hranu otetom. U jednoj od soba našli su i Mauricija i klupko je ubrzo počelo da se odmotava.

Tražio da  mu veštače suprugu: Čume

Milan Ilić

 

- Goran Stavrić je ubijen 2014. jer je kolumbijskoj mafiji navodno dugovao 200.000 dolara za pošiljku droge. Srpska mafija je identifikovala ubice i posle pet godina poslala u Boliviju svog čoveka koji je organizovao otmicu jednog od dželata. U pitanju je stranac sa nadimkom Rus koji je unajmio trojicu lokalnih kriminalaca da odrade posao - izjavio je policijski zvaničnik iz Santa Kruza.

Otmičari su zarobili Mauricija, slikali ga i poslali fotografiju njegovom bratu Dijegu Riveri Landivaru, koji se sumnjiči da je ispalio pet smrtonosnih hitaca u Stavrića ispred "Mekdonaldsa“ u centru Lime u Peruu. Tražili su da se preda ako želi da mu brata puste živog, ali se njihov plan izjalovio. Osim trojice otmičara i čuvara iz kuće, policija je uhapsila i bivšu ženu otetog jer se ispostavilo da je i ona umešana.

Autobus GSP

Rajko Ristić

 

Samo nekoliko dana posle ubistva Stavrića, u Peruu je nađen mrtav i Marko Mitić (30), koji je bio otet tri meseca ranije u San Migelu. Prethodno su otmičari od njegovog brata Ivana tražili milion dolara za otkup. Iako je brat pokušao da stupi u kontakt s njima i plati sumu, Marka su likvidirali. Mediji u Limi su odmah objavili da iza likvidacije stoji narko-kartel sastavljen od dilera iz Kolumbije i Perua. Mitić je inače iz Srbije pobegao 2003, nakon što je u Požarevcu nožem ubio Ivana Stoiljkovića (24).

PROČITAJTE JOŠ: