Dragoslav Jovanović Stakleni prvi s leva
Privatna arhiva
Samoubica Dragoslav Jovanović Stakleni prvi s leva

Privatna arhiva

Samoubica Dragoslav Jovanović Stakleni prvi s leva, Foto: Privatna arhiva

Tragedija se dogodila u ponedeljak, 10. juna, oko 20.30, u Bloku 45 u Novom Beogradu dok je Teodora vozila bebu u kolicima. Dragoslav joj je prišao pokušavajući da se pomire, ali kad razgovor nije urodio plodom, potegao je pištolj i ispalio nekoliko hitaca u nju naočigled njihove bebe od 12 meseci. Zatim je pobegao i ispalio sebi hitac u glavu. 

Tedora i Dragoslav Jovanović

MUP

 

- Lekari su se četiri dana borili za njegov život, ali su juče mogli samo da konstatuju smrt. Dan uoči smrti bili su mu potpuno ugašeni svi moždani refleksi i nije imao vitalne funkcije. Teodora je i dalje u veoma teškom stanju, ali je došla svesti i razgovara sa lekarima. Ona je zadobila prostrelne rane grudi i ruke. Bebu je preuzela Teodorina majka - navodi naš izvor iz istrage.

Čumetov telohranitelj se oprostio od Surčinca

Zbog smrti Dragoslava Jovanovića juče je ceo Surčin bio u šoku. Mnogo ljudi je izjavilo saučešće njegovom ocu Ljubomiru Jovanoviću zvanom Stakleni i bratu Gvozdenu. Aleksandar Avramov zvani Avram, bivši šef obezbeđenja svedoka saradnika Ljubiše Buhe Čumeta, oprostio se od njega na Instagramu. - Brate, samo jedna mala sekunda te je odvojila od nas, ali večnost koja dolazi neće nas odvojiti od tebe. Bićeš u našim molitvama dok postojimo. Voli te tvoj brat - napisao je Avram. D. Ć.

Kako smo ranije saznali, Teodora je ostavila Dragoslava jer joj je navodno udario šamar. Preselila se u stan nedaleko od svojih roditelja i odbijala je kontakt sa Dragoslavom. 

Psiholog prof. dr Radomir Čolaković objašnjava da muškarac podiže ruku na suprugu jer je smatra svojim vlasništvom, dok žena to čini jer misli da ubistvom muža rešava problem.

Tedora i Dragoslav Jovanović

MUP

 

 

- U poslednje vreme je ubijeno desetak žena, što je samo po sebi strašno i alarmantno. U stručnoj literaturi preovladava teza da muškarac nastupa ofanzivno kako bi pokazao da je nadmoćan, ali kod takvih osoba je prisutan i elemenat posesivnosti. Muškarci su uverenja da im žena pripada kao da je neki predmet. Smatraju je svojim vlasništvom čak i posle razvoda - kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, do takvih obračuna najčešće dolazi zbog ljubomore i nesigurnosti muškaraca.

- Dosadašnja istraživanja su pokazala da je većina muževa koji su digli ruku na ženu imala problematično detinjstvo, da potiču iz razorenih porodica ili su imali probleme s alkoholom. S druge strane, kada je reč o ženama, one ubijaju jer misle da time rešavaju problem. Drugi razlog je da se zaštite od nasilnika, a tada je ubistvo reakcija na zlostavljanje. Ponekad su psihička oboljenja uzroci ubistva - kaže prof. dr Čolakoviċ.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 



 

Komentari (1)

antibot

14.06.2019 07:19

Resilose drustvo jedne..........