Policija, Uviđaj
Tanjug/Jaroslav Pap
Policija, Uviđaj

Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

* Dragoslav Tešić (58) donirao je bubreg Verici i tako joj spasao život

* Njen otac ga je potom ubio, a sumnja se da je motiv to što je mislio da je imao nešto sa njegovom suprugom

* Danas 27-godišnja Verica Burmazović, kaže da ne može opravdati svog oca

Tog 15. oktobra 2007. godine, Milenko Burmazović (48) u selu Bređak kod Lazarevca zaklao je Dragoslava Tešića (58), koji je samo godinu dana ranije dao bubreg Milenkovoj ćerki Verici (14) i tako joj spasao život.

Pročitajte još:

Motiv za ovaj svirepi zločin, kako se godinama priča po selu, bila je Milenkova sumnja da je Dragoslav "imao nešto sa njegovom suprugom Milicom", ali se prava istina i dalje ne zna.

Koliko je krvavi pir ostavio traga na čitavo selo, može se zaključiti i po tome da meštani sela i dan danas samo odmahuju glavom na pitanje o ovoj tragediji, prenosi Informer.

U dvorištu kuće pokojnog Dragoslava, njegova udovica Leposava (60), ispričala je sve detalje tragedije koja se pred njenom kapijom odigrala pre više od jedne decenije.

- Sve je počelo kada se Dragoslav u kafani u Loznici sreo sa Milenkom, koji je iz obližnjeg Velikog Sela. On mu se tada požalio da će jedna od njegovij šest ćerki Verica, koja je imala 14 godina, umreti jer su joj otkazala oba bubrega i da ne zna šta da radi jer ni njegov ni ženin ne odgovaraju. Moj muž, kakav je bio dobar i naivan, odmah je rekao: "Ako nema ko da da, ja ću" - priseća se Leposava.

- Kako je došao kući, i sin i ćerka i ja smo pokušavali da ga ubedimo da to ne čini. Ne što nismo humani, nego jer se bubreg čuva za nekoga od svoje dece, ako ne daj Bože zatreba. Međutim, on je bio nepokolebljiv i stalno ponavljao šta je život ako ne možeš nekome da pomognete i da mu ga ulepšate. Tako je krajem marta 2006, Dragoslav dao Verici svoj bubreg i omogućio joj da živi - priča skrhana udovica.

Policija, Uviđaj

Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Kako dodaje, posle te operacije Milenko i Dragoslav su počeli da se druže, i Milenko ga je čak zvao "pobratimom".

- Sve je bilo u redu do te proklete subote, 13. oktobra, kada je Milenko došao kod nas u goste sa svojom suprugom Milicom. On je iz čista mira počeo da je vređa, da viče i da je udara. Moj Dragoslav se umešao i rekao da to ne može da radi u njegovoj kući. Milica je pobegla, a moj muž je pozvao policiju, koja je uhapsila Milenka. Dok je on bio u pritvoru, po njegovu ženu je došao rođak i odveo je u Beograd u Sigurnu kuću - priča Leposava i dodaje da je pritvor trajao tek nekoliko sati, jer je Milenko bio bivši policajac.

Bez kajanja

Po izlasku iz zatvora 15. oktobra, navodi Leposava, Milenko je došao kući i nije zatekao svoju ženu. Ne znajući da je ona u Beogradu, pomislio je da je otišla kod Dragoslava.

- Bio je ponedeljak jutro kada je došao kod nas. Rekao je da mu treba Dragoslav, ali pošto je on bio u prodavnici, ostao je da ga sačeka. Tražio mi je da mu skuvam slađu kafu. Kada sam na prozoru videla muža izustila sam "eno Dragoslava" i Milenko je odmah izašao. Ubrzo sam čula buku ispred kuće, istrčala i videla svog muža krvavog kako leži na ulici ispred naše kapije. Milenko ga je prvo ubo nožem u nogu, a onda mu je presekao vratnu arteriju i zaklao ga, i na sve to on je samo sa strane čučnuo i zapalio cigaretu, bez trunke kajanja - kroz suze se priseća Leposava.

Ne mogu da opravdam oca

Danas 27-godišnja Verica Burmazović, kaže da ne može opravdati svog oca.

Otkrivamo kako živi Đinđićev ubica! Zemunci mu prete, a jedna stvar je posebno čudna!

AUTOR: Danica Ćuruvija DATUM I VREME: 05.10.2019. 20:41 Atentatora na premijera Srbije Zorana Đinđića nisu hteli da puste na slobodu! Dušana Krsmanovića dovode u dvorište Vlade Srbije 15. februara 2006.godine, Foto: Ognjen Radošević/Alo * Krsmanović, koji je osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva srpskog premijera, tražio je da ga puste ranije na slobodu jer je izdržao dve trećine kazne * Njegova molba je odbijena, saznaje „Alo!"

- Prošlo je zaista mnogo godina, ali je ovo za mene još uvek mnogo bolno i volela bih da ostane u prošlosti. Dragoslavu sam zahvalna i uvek ću biti, jer da nije bilo njegove humanosti, ni ja ne bih bila živa. Obilazim mu grob. Ni ja ni majka ni ostale sestre ne možemo da opravdamo to što je otac uradio, ali ne možemo to ni da promenimo. On je odgovoran za to što je učinio i život mora ići dalje. Ne možete očekivati od mene da izađem sad javno i pričam ružne stvari o sopstvenom ocu. Što se tiče Dragoslavove porodice, s nima nismo ni u dobrim ni u lošim odnosim, i stvarno ne mogu više da pričam - rekla je Verica.

Bonus video

Taksisti napali građane!