nasilje
ilustracija
nasilje

ilustracija

 Dve trećine žena koje su ubijene prošle i ove godine ranije nisu prijavljivale nasilje, Foto: ilustracija

Poslednja žrtva porodičnog nasilja je Tanja Vasiljković (46) iz Bele Palanke kod Pirota, koja je 24. septembra uveče nađena mrtva u porodičnoj kući. Nju je muž Dragan (52) usmrtio sa nekoliko uboda nožem u grudi, a onda je izvršio samoubistvo. Samo dan ranije, Marina Đuričić (31) iz Krupnja zatečena je u lokvi krvi u iznajmljenom stanu u Kotežu. Njoj je bivši dečko Stefan Golubović (31) iz Donjeg Milanovca dva puta pucao u glavu, a onda pokušao da se ubije.

Dragana Veljović, koordinatorka SOS telefona Udruženja „Fenomena“, kaže za „Alo!“ da crna statistika pokazuje da dve trećine žena koje su ubijene prošle i ove godine ranije nisu prijavljivale nasilje.

Pročitajte još:

 

- Naš savet devojkama je da izađu iz veze čim primete preteranu posesivnost partnera i želju da kontrolišu njihov život. Savetujemo im da nasilnike prijave policiji i da se jave na naš SOS telefon. Niko ih neće pitati ko su, odakle su, nećemo ih osuđivati niti terati da preduzmu ovo ili ono. Na SOS telefon mogu da se jave anonimno. Dobiće psihološku podršku, poverljive razgovore i pravni savet, ako to žele - kaže naša sagovornica i dodaje da broj poziva nije ograničen.