Bris Taton
Facebook
Bris Taton

Facebook

Bris Taton, Foto: Facebook

U saopštenju suda se ukazauje da je krivično vanpretresno veće utvrdilo da su ispunjeni zakonski uslovi da se ponovi krivični postupak u kome je okrivljeni osuđen u odustvu.

Prema zkaonu, pravosnažna presuda će ostati na snazi do donošenja nove odluke, a suđenje će biti ponovljeno samo u odnosu na njega.

Puzigaća je prošle godine uhapšen u Atini po poternici Srbije, a 14. aprila je izručen i sproveden u zatvor na izdržavanje kazne od 14 godina zatvora.

Dejan Puzigaća

Privatna arhiva

Dejan Puzigaća, Foto: Privatna arhiva

On je osuđen kao jedan od organizatora navijačkih nereda u kojima je 17. septembra 2009. godine Obilićevom vencu u Beogradu na smrt pretučen Francuz Bris Taton.

Puzigaća je u Atini identifikovan i priveden u monaškoj odori, a njegov sada već bivši branilac Svetozar Vujačić rekao je tada Tanjugu da se Puzigaća u međuvremenu zamonašio u Ruskoj pravoslavnoj crkvi na Tajlandu.

On je u prvostepenom postupku osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.

Ponovljeno suđenje za ubistvo Tatona nedavno je počelo i đorđu Preliću koji je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora zbog Tatona, jer se pet godina skirvao u Španiji odakle je izručen 2014.

Komentari (1)

acomurija

25.11.2016 17:04

Hoce li se razmaci zavera cutanja oko nesrecnog Tatona? To da je preminuo zbog gresaka pri operaciji. Mediji, nadjite izjave iz tog vremena, neki lekari su javno izrazili sumnju, ali su ucutani. Greh je, i "navijaci" ako su, da robijaju 150 godina, tudjom zaslugom. Neka ne maskira francusko odlikovanje...