Krf, Grčka, ubistvo Škaljaraca
Ert.gr
Krf, Grčka, ubistvo Škaljaraca

Ert.gr

Krf, Grčka, ubistvo Škaljaraca, Foto: Ert.gr

Dvostruko ubistvo muškaraca, koji su u četvrtak uveče pronađeni mrtvi u automobilu u Halikouni, u oblasti Prasoudi, izaziva šok u lokalnoj zajednici na Krfu. Imaju višestruke povrede, nisu uspeli ni da povuku ručnu kočnicu, prema informacijama iz policije bilo je više od jednog počinioca!

Prva procena vlasti je da je ovo obračun klanova. Žrtve su, prema novijim informacijama, dva Crnogorca, koja su pronađena ubijena u automobilu koji je bio parkiran ispred vile koju je iznajmila treća osoba.

Istraga o dvostrukom ubistvu je u punom jeku, a policija čak ispituje mogućnost da se zločin na Krfu može povezati sa onim u Vari u januaru prošle godine, kada su pred njihovim očima pogubljena dva člana srpske mafije i njihove porodice.

Preporučujemo i:

Prema informacijama, dve žrtve su pripadnici klana "Skaljari", kao i dve žrtve pogubljenja u Vlačiki, Vari.

Dokumenti pronađeni kod dve žrtve su falsifikovani. Obojica su bili atletski momci, identično obučeni.

Otisci prstiju i DNK obe dvostrukog ubistva na Krfu poslati su Interpolu i grčke vlasti sada znaju identitet žrtava.

Među mogućnostima koje vlasti razmatraju je i činjenica da je ubistvo na Krfu ili osveta za ubistvo u Vari ili za njegov „nastavak“. Za sada je sve otvoreno i istrage su u toku.

Grozne detalje otkrio je lekar koji je pregledao dve žrtve. Ono što kaže o brutalnosti zločina je šokantno.

"Oboje su imali višestruke povrede po celom telu, sa više od deset metaka u vrat, grudi, ruke i noge." Prema njegovim rečima, celokupna "operacija smrti" dva Crnogorca trajala je nekoliko sekundi.

"Žrtve nisu uspele ni da povuku ručnu kočnicu", rekao je medicinski ispitivač sa Krfa, koji je dijagnostikovao povrede da je korišćena vojna automatska puška.

Prema informacijama, tela je locirala, nedugo nakon 19 sati, maserka koja je bila pozvana od strane žrtava na unapred dogovorenu profesionalnu masažu, dok je porodica koja živi u susednom stanu, u to vreme navodno bila odsutna.

"Izgledali su neverovatno jedno uz drugo", rekao je lekar, za koga se očekuje da će uzeti otiske prstiju kasnije za identifikaciju.

Prema nalazima krfskog medicinskog inspektora Giannisa Aivatidisa, radi se o dvostrukom ubistvu unutar vozila koje su uzeli u zakup, a nađeni su u dvorištu vile koju su iznajmljivali više od dva meseca, unutar vozila. U stvari, kaže se da su se tek vratili kući dok je automobil bio prekriven peskom, što znači da su se verovatno vratili sa plaže. U automobilu je pronađeno oružje. Municija je pronađena i u vili.

Oko 29 metaka iz vojne automatske pušaka je ispaljeno za nekoliko sekundi, sa ranama uglavnom na grudima i glavi. Vetrobransko staklo automobila je demontirano.

Njih dvojica su krivotvorili pasoše, a prava imena su Baranin Alan Kožar i Damir Hadžić. Za Damirom Hadžićem izdat je nalog za hapšenje zbog ubistva člana mafije Davorina Blažića koji je ubijen 2018. u Beogradu.

Pročitajte još: