Viši sud Katanićeva
Alo!/Ana Paunković
Viši sud Katanićeva

Alo!/Ana Paunković

Viši sud Katanićeva, Foto: Alo!/Ana Paunković

 

Viši sud u Bogradu potvrdio je optužnicu protiv Mališe Vučića zbog nedozvoljenog nošenja oružja, a koji je sa dvojicom okrivljenih, kojima je suđenje u toku, bio uhapšen u beogradskom restoranu "Durmitor", u junu 2017. godine.

Vučić je tek zimus optužen, jer je njegov DNK naknadno je pronađen na zaplenjenom oružju.

Suđenje prema Mitru Muratoviću i Milošu Niloviću pred Višem sudu Beogradu je u završnoj fazi, a 11. juna mogu se očekivati završne reči.

Policija pohapsila goste restorana u Novom Beogradu škaljarci

Printscreen

Policija pohapsila goste restorana u Novom Beogradu škaljarci, Foto: Printscreen

 

 

Za njih dvojicu mediji pišu da su pripadnici takozvanog "škaljarskog klana" iz Crne Gore.

Nakon što optužnica protiv Vučića postane pravosnažna, sud može da odluči da li će mu spojiti suđenje sa postupkom protiv Muratovića i Nilovića.

Na današnjem suđenju Muratoviću i Niloviću svedočio je policijac koji je vodio akciju hapšenja.

Hapšenje škaljaraca u Novom Beogradu

MUP Srbije

Hapšenje škaljaraca u Novom Beogradu, Foto: MUP Srbije

 

U "Durmitoru" je 1. juna 2017. godine policija uhapsila ukupno 10 osoba, ali su se nakon istrage na optužnici našla samo Muratović i Nilović i Ilija Zec, koji je u maju 2018. godine na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela sa Višim javnim tužilaštvom, osuđen na uslovnu kaznu zatvora od 10 meseci sa rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 20.000 dinara.

ZABRAVLJEN Vođi "škaljaraca" određen pritvor do 30 dana

Pri hapšenju kod Muratovića su pronađena dva pištolja. Tužilaštvo smatra da je on vlasnik jednog, dok su drugi pištolj naizmenicno nosili on i Nilović.

Muratović je na početku suđenja u maju prošle godine negirao krivično delo tvrdeći da je krenuo da preda oružje u policijsku stanicu preko puta restorana, ali da je uhapšen pre nego što je uspeo da to uradi.

VUKOTIĆ ZANEMEO Škaljarac ćutao kao zaliven na saslušanju!

On je u pritvoru od hapšenja 1. juna 2017, zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo, jer je i ranije osuđivan zbog nošenja oružja.

Muratović i Nilović optuženi su za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

"Škaljarski klan" se inače u Srbiji i Crnoj Gori povezuje sa nizom ubistava i trgovinom narkotika, a pojedinim pripadnicima je prošle godine zabranjen ulazak u Srbiju odlukom nadležnih u MUP-u.

Komentari (1)

nesa

23.05.2019 19:45

vuletic I perovic na slobodi jaka jaka jaka veza.