Saobraćajna nesreća, mladi, pogibija, Šabac
Tv Šabac
Saobraćajna nesreća, mladi, pogibija, Šabac

Tv Šabac

Saobraćajna nesreća, mladi, pogibija, Šabac, Foto: Tv Šabac

* Četvoro mladih poginulo u saobraćajnoj nesreći

* Tragedija se dogodila na putu Šabac - Mačvanski Pričinović 

* Automobil udario u betonski stub

Tragedija kod Šapca

Printscreen

Tragedija kod Šapca, Foto: Printscreen

 

Mačva je zavijena u crno! Četvoro mladih, starosti između 18 i 20 godina, poginulo je, a devojka (20) povređena je u jezivoj saobraćajnoj nesreći kod Šapca kada je njihov automobil iz nepoznatog razloga svom silinom udario u betonski stub kraj puta! Kako saznajemo, vraćali su se iz provoda u Šapcu, a od siline udarca, tela, garderoba, krhotine i obuća bili su rasuti po putu i 30 metara dalje od mesta udesa!

Jeziva tragedija dogodila se juče oko 5 sati ujutru na putu Šabac - Mačvanski Pričinović kod mesta Tabanović, kada je automobil „ford fijesta“ šabačkih tablica, kojim je upravljala Maja Lolić (20), sleteo s puta. Automobil se prevrtao, a zatim je svom silinom prošao kroz betonski propust i udario u betonski stub javne rasvete.

Saobraćajna nesreća, mladi, pogibija, Šabac

RTS

Saobraćajna nesreća, mladi, pogibija, Šabac, Foto: RTS

 

- Vozilom je upravljala Maja Lolić (20), a poginuli su njena rođena sestra Sara (18), Miodrag Jovićić (19) , Ivana Bogunović (20) i Tanja Lacković (18). Tanja je iz sela Klenja, dok su svi ostali iz Mačvanskog Pričinovića. Poginuli su na nekoliko kilometara od svoje kuće. Maja, koja je upravljala vozilom, povređena je i prebačena u šabačku bolnicu - navodi izvor blizak istrazi.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Potpuno smrskan automobil, sa razbacanom odećom, cipelama i telima, šokirao je meštane Tabanovića.

- Ovo je tragedija kakvu ne pamtimo. Usred noći čuli smo jak udarac i svi smo izašli napolje. Automobil je bio potpuno izlupan sa svih strana. Jedan komšija je brzo izvukao akumulator, koji je varničio, da se ne bi zapalili. Devojka koja je vozila je preživela. Vrištala je: „Vidi da li mi je sestra živa!“. Komšije su joj davale vodu i bila je svesna sve vreme. Non-stop je tražila sestru i molila ljude oko sebe da vide da li joj je sestra živa. Ovakav prizor nikad neću da zaboravim. Dvoje mrtvih bili su u automobilu, ostali rasuti po putu. Cipele, garderoba, delovi automobila, staklo, krv, farmerke koje vise, papuče ispod sedišta ... Sve je bilo rasuto po ulici i automobilu. Jedno telo je ležalo, pa drugo 20 metara dalje… Jednoj devojčici je bila otkinuta ruka... - kaže jedan od meštana Tabanovića koji je želeo da ostane anoniman.
Kako saznajemo, mladić i devojke bili su u provodu, a vraćali su se sa dva automobila. U drugom automobilu nalazila se rođena sestra poginulog Miodraga Jovićića, koja nije ni znala da je izgubila brata.

Saobraćajna nesreća, mladi, pogibija, Šabac

RTS

Saobraćajna nesreća, mladi, pogibija, Šabac, Foto: RTS

 

- Miodrag i njegova sestra živeli su s roditeljima u Austriji. Došli su preko leta u Srbiju, u svoje selo. Stigli su bukvalno u Mačvanski Pričinović tog dana kad se dogodila tragedija. Bilo je veliko društvo, a to veče su bili u provodu do ranih jutarnjih sati. Sara je bila Tanjina najbolja drugarica. Ivana je bila jedna od najboljih učenica Ekonomske škole u Šapcu - kažu meštani.

Prema rečima meštana, svi poginuli su bili nerazdvojni prijatelji, a ovog leta su se okupili kako bi proslavili 18. rođendan Sare Lolić. Proslava je trebalo da bude za dva dana i jedva su čekali da se vesele.

 

Kako saznajemo, uzrok tragedije je najverovatnije neprilagođena brzina, a policija utvrđuje okolnosti nesreće u kojoj je četvoro mladih izgubilo život.

Meštani Mačvanskog Pričinovića juče su zanemeli od šoka kada su čuli strašne vesti. Jedan meštanin je za „Alo!“ ispričao da su stradala dobra deca i da će jedva smoći snage da izjave saučešće porodicama poginulih.

Saobraćajna nesreća, mladi, pogibija, Šabac

RTS

Saobraćajna nesreća, mladi, pogibija, Šabac, Foto: RTS

 

- Ne znamo kako je došlo do nesreće. Možda je bila velika brzina, a možda je Maja zaspala za volanom. Maja je vozila sigurno dve godine i dosad nije imala probleme. Kada sam jutros ustao, video sam svoju ženu kako sedi u dvorištu i plače. Onda mi je rekla šta se dogodilo - kaže komšija stradale Sare Lolić.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Komšije iz druge ulice kažu da mesto nesreće izgleda stravično.

Saobraćajna nesreća, mladi, pogibija, Šabac

Tv Šabac

Saobraćajna nesreća, mladi, pogibija, Šabac, Foto: Tv Šabac

 

- Od udarca, betonski stub je skoro prepolovljen! Sada ga vade i postavljaju drugi. Svuda okolo su delovi olupine auta. Čuo sam da je ispred njih išao jedan auto, a onda su samo videli kako iza njih nema Maje. Izašli su i našli auto u kanalu - rekao je za „Alo!“ taj meštanin.

BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari!

 

 

 Htela sam da izvučem brata iz auta

U kući porodice Miodraga Jovićića zavladao je muk! Miodragova majka ne može da dođe sebi, samo je kratko prokomentarisala da je njen sin bio izuzetno dete i da nikada nije pravio probleme.

Miodragova sestra Marija ispričala je da je bila u prvom automobilu kada su krenuli kući iz Šapca i da su se dogovorili da se nađu da igraju monopol.

- Stigli smo kući, međutim, njih nije bilo. Mislili smo da su svratili na pumpu da sipaju gorivo, ali onda smo čuli šta se desilo - kaže kroz suze Miodragova sestra Marija i dodaje da je pokušala da izvuče brata iz smrskanog vozila.

 

 

Danas Sarina sahrana

Sara Lolić će biti sahranjena danas na mesnom groblju. Na sahranu sinu Miodragu treba da stigne otac iz Beča, dok otac Ivane Bogdanović treba da doputuje iz Nemačke.

 

Pronađena poslednja Sarina fotografija

Na mestu tragedije, među krhotinama, pronađena je i fotografija Sare Lolić. Na fotografiji je vesela sa dve drugarice na nekoj od ranijih proslava. U petak uveče, kada je Sara bila u provodu pre pogibije, našla se s jednom od drugarica, koja joj je tada uručila fotografiju. Sarina majka Vesna nije želela da komentariše, rekavši u šoku da joj je sada „ostalo samo troje dece“. Otac Vladimir zanemeo je od tuge, a njihova kuća juče je bila puna ljudi.

 

 

Komentari (2)

Vlada

27.07.2019 23:25

Nevezivanje pojasa je glavni uzrok pogibija. Grehota, nisu samo oni poginuli nego i njihova nerodjena deca koju su mogli da imaju.

Ima li pameti

28.07.2019 14:06

Kako neko ko ima 20 godina vozi auto bez nadzora? Ograničenje od 50 km/h očigledno nije poštovala. Ostaje joj da vrišti i doziva mrtve prijatelje do kraja života.