Policija u Gandijevoj
prinstskrin/alo.rs
Policija u Gandijevoj

prinstskrin/alo.rs

Policija u Gandijevoj, Foto: prinstskrin/alo.rs

* Nikola Kovačević (30) pokušao je da se reši raspadnutog leša Milice Stanojević (28)

* Ona je umrla od prekomerne doze droge u njegovom iznajmljenom stanu

* Nije pozvao lekare niti njene roditelje već je nastavio da se drogira s društvom sve dok je u stanu imao droge!

Ovo za „Alo!“ kaže Petar Spoljarić, član Svetske policijske protivterorističke organizacije CTO, i objašnjava da se narkoman i posle zločina ponaša neodgovorno!

- Pošto su imali drogu kod sebe, Nikola i njegovi drugovi su nastavili da se drogiraju još nekoliko dana! Tako su se nosili s problemom, sve dok leš devojke nije počeo da se raspada i smrdi. Onda su bez trunke savesti, pošto im to droga omogućava, odlučili da se otarase tela. Dalji tok događaja znamo. Nažalost, za Milicu nije bilo pomoći, dok Nikolu i njegove saučesnike čekaju teški trenuci, kojima se nisu nadali ni u najluđem snu - kaže Petar Spoljarić i objašnjava kako razmišlja narkoman posle zločina.

Pročitajte još:

- Pretpostavljam da su Nikola i Milica krizirali pre horora koji dogodio u stanu. Sveža roba im je stigla kao poručena! Verovatno su navalili na drogu, pa su se ustondirali. Stond je željeni efekat droge, kad je narkoman omamljen i preplavljen osećajem miline i topline, koji može da traje i nekoliko sati. Nikola se iz tog stanja u nekom trenutku probudio, a Milica, nažalost, nije. Kada je video da je Milica mrtva, umesto da javi lekarima i njenim roditeljima, u pomoć je pozvao prijatelja, koji je takođe zavisnik! Umesto da ga urazumi, ovaj mu je predložio da se opet zajedno drogiraju! - objašnjava naš sagovornik i dodaje da je Nikolu najverovatnije eksperimentisanje odvelo u narkomaniju.

Policija

Printscreen/Youtube

Policija, Foto: Printscreen/Youtube

- Verovatno je krenuo s drogom kao tinejdžer da bi bio popularan u društvu, ali nije znao da stane, pa se našao u začaranom krugu. Od narkomana do dilera je tanka linija, pa pretpostavljam da je zbog potrebe za drogom, koja je skup sport, počeo da je diluje - kaže Spoljarić.

Podsetimo, Kovačević se sumnjiči da je pokušao da baci raspadnuto telo svoje prijateljice koja je umrla u njegovom iznajmljenom stanu od prekomerne doze droge. Posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, određen mu je pritvor do 30 dana. Na teret mu se stavlja da je devojci omogućio uživanje droge, koje je imalo smrtni ishod. Njegovi prijatelji su saslušani zbog pomaganja da optuženi sakrije leš.

Policija

Alo!/Vladimir Marković

Policija, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Njen nestanak prijavljen je 17. oktobra, a Kovačević je uhapšen 24. oktobra, kada je mrtva Milica nađena u gepeku njegovog karavana „citroen C5“, u Nehruovoj ulici kod broja 95. Sumnja se da se predozirala u njegovom iznajmljenom stanu u Bloku 63, u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu, te da je sedam dana ležala mrtva u fioci kauča!

Pročitajte još:

Slikao leš da dokaže da nije ubica!

Kovačević je u prvom iskazu policiji priznao da je sa trojicom drugova, Ivanom V., Milošem G. i Dušanom D. hteo da se oslobodi tela i baci ga na deponiju van grada.

 

- Milica je često dolazila kod njega u stan, gde su se drogirali. Kada se predozirala i umrla, uhvatila ga je panika i plašio se da pozove policiju i Hitnu pomoć, pa je danima razmišljao šta da uradi s telom. Kada je telo počelo da truli i zaudara, pozvao je prijatelje da mu pomognu da ga se otarase. Odlučili su da ga stave u krevet i da ga iznesu iz zgrade. Pošto su se umorili od nošenja, krevet su ostavili na drugom spratu, a telo su izneli u fioci. Da bi dokazao da nije ubio Milicu, njenim telefonom slikao je leš - kaže naš izvor blizak istrazi.

BONUS VIDEO: Rada Trajković moli Aljbina Kurtija da se pomire