Šuma, policija
Alo!
Šuma, policija

Alo!

Šuma, policija, Foto: Alo!

Jedan takav prvomajski uranak još od 2013. godine pamte Kraljevčani zbog smrti dvadesetogodišnje Aleksandre Pantović.

Aleksandra je, naime, devojka koja je sa dvadesetak drugova i drugarica odlučila da praznik rada te 2013. proslavi u kolibi u selu Obrva kod Kraljeva. I sve je bilo uobičajeno - roštilj, muzika, dobra zabava, piće, dok u kolibi nije izbio požar.

Vatra koja je izbila na plinskoj boci a potom se proširila na kante sa benzinom progutala je malu, drvenu vikendicu za čas, toliko brzo da Aleksandra nije imala vremena da se spasi.

Prema izjavama datim u policiji, njeni prijatleji su čuli vrisak i dozivanje upomoć, ali su bili bespomoćni da bilo šta učine.

Policija, ubistvo, ulica, masakr

Shutterstock, ilustracija

Policija, Foto: Shutterstock, ilustracija

Grupa mladih ljudi nije imala nikakva iskustva sa merama obezbeđenja od požara. U pitanju je tzv. munjeviti požar koji se dogodi u nekoliko sekundi. Drvena brvnara izgorela je kao kutija šibica, a vatrogasci koji su stigli veoma brzo nisu uspeli ništa da učine kako bi spasili devojku.

Napad sekirom i ubadanje nožem

I prvomajski uranak 2015. godine ostaće upamćen po stravičnim incidentima koji su se dogodili jedan za drugim. Najpre su se dve grupe izletnika, mladića i devojaka, koji su Prvi maj odlučili da dočekaju na planini Cer, verbalno sukobile.

Ubrzo je izbila opšta tuča. Jedan od učesnika sukoba R. M. je sekirom naneo povrede mladiću koji je, nakon ukazivanja lekarske pomoći u Šapcu, upućen u Urgentni centar u Beogradu gde je ostao na lečenju.

R. M. je nakon ovog čina pobegao, ali ga je policija brzo pronašla i stavila mu lisice na ruke, a na teret mu je stavljeno krivično delo pokušaj ubistva.

Istog dana u Mačvanskoj ulici u Šapcu A. S. iz ovog grada usmrtila je Ljubinka S. u njegovoj kući. Kako smo tada saznali, žena je nakon kraće svađe više puta ubola čoveka oštrim predmetom usled čega je preminuo.

Komšije su kasnije ispričale da je A. S. često dolazila kod Ljubinka, da su voleli da popiju i da su se često svađali, zbog čega se pretpostavlja da je okidač za ovaj sukob bio alkohol.

Hitna pomoć

Tanjug/Tanja Valič

Hitna pomoć, Foto: Tanjug/Tanja Valič

Otkrile su komšije i da ovo nije prvi put da A. S. ubada Ljubinka nožem, ali i da on, iako bučan kad popije, nije bio nasilan čovek.

Sukob dva prijatelja prerastao u pokušaj ubistva

I ovogodišnji prvomajski uranak ostaće upamćen po krvavom obračunu dva bivša prijatelja, nakon kog je jedan završio na operacionom stolu a drugi u pritvoru.

Naime, u noći između utorka i srede, napadnut je harmonikaš i pevač Slobodan Betulić Betula (64) u jednom ugostiteljskom lokalu u selu Bumbarevo kod Knića. Na njega je nož potegao T. M. (66), njegov nekadašnji prijatelj, i zadao mi čak sedam ubodnih rana.

Svedoci brutalnog ubadanja ispričali su da su njih dvojica sedeli za istim stolom i normalno razgovarali, sve dok nije izbila svađa. T. M. je potom izašao iz kafane da bi se ubrzo vratio sa nožem u rukama. Nasrnuo je na muzičara i ubo ga u sto nekoliko puta.

Hitna pomoć

Alo!/ Masanori Jošida

Hitna pomoć, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Pucnjava se dogodila danas i u dvorištu jedne kuće u Paraćinu kada je muškarac (31), iz još neutvrđenih razloga pucao u mladića Đorđa Ilića (26).

Ranjeni Ilić je sa ranama od metaka prevezen u bolnicu, a brzom intervencijom policija uhapšen je osumnjičeni.

Smrt petnaestoro dece i na desetine odraslih