Trudnica Trudnoća
Shutterstock
Trudnica Trudnoća

Shutterstock

Trudnica Trudnoća, Foto: Shutterstock

Devojčica N. H. (12), koja je sa D. Dž. (16) iz Knjaževca ostala u drugom stanju, počela je da živi sa njim nakon što je pobegla iz hraniteljske porodice, saznaju "Novosti". Ona je kod hranitelja boravila po preporuci Centra za socijalni rad, a pobegla je u maju i do decembra nije se znalo gde je!

N. H., čija majka je često menjala mesto boravka, se posredstvom društvenih mreža upoznala sa D. Đ. iz Knjaževca.

- Počeli su da ćaskaju, a devojčica mu je kazala da je u hraniteljskoj porodici. Dopisivanje je trajalo nekoliko meseci, a u međuvremenu je D. Dž. više puta dolazio da se vidi sa N. H. Konačno, pitao ju je da li bi došla kod njega u Knjaževac da živi sa njim - kaže sagovornik lista.

PROČITAJTE JOŠ:

Maloletnica je navodno pristala, ali nije imala para, pa je D. Dž. sa prijateljem došao do N. H. na dogovorenom mestu.

- Nakon što su došli u Knjaževac, N. H. je počela da živi u kući D. Dž. To se sve desilo početkom maja, a posle izvesnog vremena devojčica je ostala u drugom stanju i sada je u četvrtom mesecu trudnoće - dodaje.

I dok su D. Dž. i N. H. pravili planove za budućnost, dotle ja za devojčicom trajala potraga.

- Ona se u međuvremenu izlogovala sa društvenih mreža i izbrisala sve poruke. Potraga za njom je trajala od maja sve do početka decembra, kada je organe reda trag doveo do Knjaževca - objašnjava izvor.

Italija hapšenje,manja

EPA

Hapšenje,manja, Foto: EPA

Međutim, kada je policija došla u kuću u kojoj je D. Dž. živeo u vanbračnoj zajednici sa N. H. videli su da je devojčica trudna.

- D. Dž. je tada bio priveden, a N. H. je molila policiju da ga ne hapsi. Ona je plačući govorila da voli D. Dž. i da želi da se uda za njega, čim im to zakon bude dozvoljavao. Međutim, policija je morala da postupi po dužnosti - kaže.

Dok su privodili D. Dž., kome se na teret stavlja krivično delo obljube nad detetom, i on je molio policajce da ga ne razdvajaju od N. H.

- Plakao je kao kiša. Kroz suze je govorio da voli N. H. i da će se oženiti njome čim im zakon to bude dozvolio. Molio ih je da ga ne razdvajaju od nerođenog deteta - kaže.

Međutim, policija ga je uhapsila i D. Dž. je u pritvoru proveo nekoliko dana, nakon čega je pušten na slobodu. U međuvremenu, N. H. je pregledana na Odeljenju ginekologije Zdravstvenog centra u Zaječaru, gde je ustanovljeno da, imajući u vidu njene godine, trudnoća protiče u najboljem redu.

- Nakon pregleda, N. H. je smeštena u jednu hraniteljsku porodicu u Kraljevu. Odatle je već sutradan pobegla. Centar za socijalni rad joj je dodelilo nove hranitelje u Trsteniku, ali i od njih beži. Nova porodica joj je dodeljena u Timočkoj krajini i tu će biti do porođaja.

Veštačenje oca i majke

Kako navodi list, planirana su veštačenja mentalnog stanja dvoje maloletnika.

- Nakon što se N. H. porodi, doneće se odluka šta dalje. Ako se pokaže da su ona i D. Dž. sposobni da se staraju o detetu, verovatno će im se dozvoliti da vode brigu o njemu. U protivnom, beba će biti uzeta od majke i smeštena u hraniteljsku porodicu - ističe izovr.

Komentari (1)

mia

19.12.2018 14:29

Romi ,a i uTimockoj Kraini ,vencavaju se tako rano. Treba im pomoci ,dodeliti neku kucu na selu i posao da izgrade porodicu...