Uviđaj
Alo!/Vladimir Marković
Uviđaj

Alo!/Vladimir Marković

Uviđaj, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Kako se saznaje, nešto pre ponoći, Draganu P. (51) je pozlilo, dok je sa majkom boravio u svojoj vikendici između Brestovačke banje i Borskog jezera, a njegova majka Slavka T. M. (70) odmah je pozvala Hitnu pomoć. Da bi ih lakše našli u razuđenom naselju, žena se sa lekarima dogovorila da ih sačeka kraj puta, ali kada je izašla na ulicu na nju je naleteo "fijat punto", kojim je upravljao Z. M. (47) iz Bora i usmrtio je na licu mesta.

Od siline udarca, Slavka je bila odbačena nekoliko desetina metara. Lekari su odmah pokušali reanimaciju, ali je nesrećna žena zadobila višestruke teške prelome gotovo po celom telu, tako da joj nije bilo spasa. Nakon toga, medicinski radnici su dali sve od sebe da pomognu i Draganu, koji je imao srčani udar, ali, nažalost, ni njemu nije bilo pomoći.

- Dobili smo poziv nešto pre ponoći - kaže nam dr Vesna Radosavljević, direktorka Doma zdravlja u Boru. - Naša ekipa odmah je sela u vozilo i krenula da pomogne nesrećnom čoveku. Međutim, baš kada smo stigli, auto iz suprotnog smera je pokosio ženu koja nas je čekala.

Komšije kažu da je Slavka penziju stekla radeći u Nemačkoj, a zatim se vratila u Srbiju i vreme je uglavnom provodila u vikendici u "Pirotskom naselju". Oni dodaju da je i Dragan bio na privremenom radu u istoj zemlji.

U međuvremenu je na mesto nesreće stigla i policija. Uviđajem je ustanovljeno da vozač automobila Z. M. nije prilagodio brzinu uslovima puta i da je prednjim delom "punta" udario pešaka.

- Prema našim sagledavanjima, Z. M. izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja - navode u policiji. - Njemu je određeno zadržavanje od 48 sati.

Vozaču je, kako saznajemo, uzeta i krv za analizu, koja bi trebalo da pokaže da li je u trenutku nesreće bio pod dejstvom alkohola ili nekih drugih supstanci.

Pročitajte još: