NOVI DETALJI SA SUĐENJA ZA UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA Delibašić štrajkuje glađu, Bojanić uzeo ženino prezime!

Miloš Delibašić, optužen za organizovanje kriminalne grupe kojoj se na teret stavljaju ubistvo Nikole Bojovića (39), rođenog brata Luke Bojovića (45), i likvidacija Miloša Vidakovića (23) u julu 2013, rekao je juče na ponovljenom suđenju da će početi štrajk glađu dok mu se ne ispune uslovi koje je tražio.

Nikola Bojović je ubijen 2013. godine u centru Beogradu
Nikola Bojović je ubijen 2013. godine u centru Beogradu, Foto: Privatna arhiva

- Hteo sam da vam kažem, ja ću da započnem štrajk glađu - rekao je Delibašić i dodao da je o svom slučaju obavestio Ujedinjene nacije, ističući da su iz te organizacije već kontaktirali s njim.

Na optuženičkoj klupi su Miloš Delibašić, Saša Cvetanović, Goran Bojanić i Miloš Vojnović, a Slaviša Novaković i Ratko Koljenšić su u bekstvu.

 

Delibašić je obavestio veće da je zasnovao vanbračnu zajednicu i tražio da sud dopusti njegovoj supruzi Mirjani Đ. da sedi u publici.

- Ona će se pozvati na pravo da ne svedoči. Je l’ može da uđe, da je gledam? - pitao je Delibašić.
Bojanić je izjavio da se oženio i uzeo ženino prezime Maletić!

Suđenje su obeležile žestoke rasprave, a teške reči su razmenili Delibašić i Miloš Vojnović, pa su između njih stajali pripadnici obezbeđenja.

Delibašić je optužio Vojnovića da je lažno svedočio, posle čega je Vojnović od suda zahtevao da psihijatrijski veštače Delibašića, pošto je suđenje sa njim „ravno paklu“.

Saša Cvetanović
Saša Cvetanović, Foto: MUP

- Nikada se neću veštačiti - odbrusio je Delibašić.

- Ja samo hoću da se vidi da li je inteligentan ili preinteligentan i sklon manipulacijama - dodao je Vojnović.

- Rekao si za mene da sam častan čovek. Kad sam to prestao da budem častan? - pitao je Delibašić.

- Rekao sam da si bio častan čovek, onda si počeo da pretiš mojoj porodici i deci - odgovorio je Vojnović.

- A dobro, znaš da je to bilo u afektu - kazao je Delibašić.

Delibašić je izjavio da je Vojnović poslao tužiocu pismo u kojem je napisao da je spreman na borbu protiv Delije, kako zovu Delibašića, i pitao se „da li će se Delibašić opet izvući, a ja ću naje*ati“.

- On zna da ću ispuniti ovo što sad obećam. Dajem časnu reč i ako pogazim, onda sam najveća smradina u Beogradu. Ako mi sad odgovoriš na ovo pitanje pošteno, ja ću priznati krivično delo i delićemo sudbinu kakva god da bude, a ja ću dati sve od sebe da nas oslobode. Šta se desilo kada si uhapšen, da li je bilo dogovora da se gurne pod tepih ubistvo Vidakovića? - dramatično je pitao Delibašić.

- Jesi li ti normalan? Naravno da nije bilo takvih dogovora - odgovorio je Vojnović.

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi