policija
YouTube/Printscreen
policija

YouTube/Printscreen

policija, Foto: YouTube/Printscreen

Sve je počelo u ranim satima 1. aprila u kući u kvartu La Florida koja je bila puna ljudi. Među njima su bili i Hose Visente Rivera Mendoza poznat kao Vojnik i Stanimirović, koga su kolumbijci zvali Markos, i koji je, prema pisanju lokalnih medija, radio kao obezbeđenje Mendozi. Društvo je celu noć pilo alkohol i pred zoru odlučilo da igraju ruski rulet. Kada je na njega došao red, Stanimirović je prislonio cev revolvera na glavu i povukao oroz, a metak je opalio!

- Iznenada se čuo pucanj. Ljudi koji su se nalazili u kući su očigledno pijani započeli opasnu igru. Jedan stranac teško je ranjen - piše portal El tempo.

Prema jednoj verziji, Stanimirović je zatečen u kući mrtav. Prema drugoj, prebačen je u bolnicu u gradu Viljavisensio, gde je preminuo. Šta se tačno dešavalo nakon što je ispalio sebi metak u glavu, nikom nije jasno zbog haosa koji je usledio.

- Kada su policajci došli da istraže šta se dogodilo, iz kuće su istog časa otvorili vatru na njih. U okršaju su stradali narko-bos i dva policajca - prenosi Blu radio.

Uznemireni građani ponovo su pozvali policiju, a kada je pojačanje stiglo, zatekli su dvojicu kolega mrtve. Jedan je ležao na ulici, a drugi je bio u automobilu.

- Od dvojice civila ubijenih u ovom nasilnom delu utvrđeno je da se radi o bivšem gerilcu FARC koji je bio u procesu reinkorporacije od 2016. godine i strancu koji je ranjen prebačen u bolnicu, gde je i umro - objasnio je gradonačelnik.