Saobraćajka kod Svilajnca
Printscreen:Youtube/TV Centar
Udes, saobraćajka na auto-putu

Čitalac Alo!

Ilustracija, Foto: Čitalac Alo!

Pročitajte još:

 

- Miloš nam je rekao da je vikao: "Stani" i da je pokušao da zaštiti brata, ali da je kamion samo nastavio - rekao je Branislav.

Kako je objasnio, u trenutku nesreće on i njegova supruga Olivera Perić (44) su bili kod kuće i čekali su decu da bi zajedno ručali. Nisu ni bili svesni da se nedaleko odatle njihov mlađi sin bori za život.

- Odjednom Miloš je dotrčao i povikao: "Mama, nešto užasno se dogodilo Lazaru" - ispričala je majka dečaka.

Branislav je odmah izjurio i otrčao do sina: "Teško je disao, nije više mogao da priča. Uhvatio sam ga za ruku i nisam puštao".

Objasnio je da je Lazar prikupio svu snagu i stegnuo ruku.

- Gledao me je sve vreme. Držao sam ga za ruku dok nije preminuo - ispričao je otac.

Hitna pomoć je stigla i pokušali su da spase dečaka, ali su povrede bile previše teške.

 

U obližnjoj kapeli paljene su sveće za Lazara, a mnogi su ostavljali i plišane igračke i cveće. Otac je rekao da žele da ga sahrane u Švajcarskoj, da bi im zauvek bio blizu.

Za volanom kamiona bio je neiskusan vozač koji je radio samo dva meseca za kompaniju, a prethodno je prošao samo obuku. Njegov šef Daniel Sigrist (41) je kratko rekao: "Uradio je sve što je mogao. Proverio je sva stakla i ogledala, nije vozio previše brzo. Posao je izuzetno zahtevan i mnogo morate da vodite računa, a sa desne strane kamiona mrtav ugao je prilično velik. Ipak, tragedija je velika. Želim porodici mnogo snage", piše "Blik".