Miljan Đurašinović (37), zvani Tasmanijski Đavo
facebook
Miljan Đurašinović (37), zvani Tasmanijski Đavo

facebook

Miljan Đurašinović (37), zvani Tasmanijski Đavo, Foto: facebook

Policija je u ulici Kapetana Miloša Žunjića u beogradskom naselju Mirijevo, u kojoj živi Đurašinović, u žbunju ispred zgrade pronašla i pištolj, za koji se sumnja da je bio u njegovom posedu, ali to će se utvrditi tek nakon veštačenja.

Upucan u ruku za Novu godinu

Miljan Đurašinović, poznatiji kao Tasmanijski Đavo, bio je svetski prvak u ultimat-fajtu. Odrastao je u vaspitno-popravnom domu, a policiji je poznat po tučama u kojima je učestvovao kao obezbeđenje noćnih klubova prestonice. U novogodišnjoj noći 2006. ranjen je u pucnjavi u hotelu „Metropol”, kada je zadobio prostrelnu ranu na levoj ruci nakon masovne tuče gostiju.

- Komšije su pozvala policiju jer su čule kako Đurašinović urla na decu i ženu, preteći im da će ih sve zapaliti benzinom! Zaključao je vrata i nije im dozvolio da izađu. Oni su vrištali i molili da ih pusti. Smirio se tek kada je policija zakucala na vrata. On je priveden zbog nasilja u porodici - objašnjava naš izvor blizak celom slučaju.

Ovu priču juče su potvrdile i njegove komšije. Međutim, niko od njih nije smeo da priča pod imenom i prezimenom, strahujući da će im Đavo zameriti.

- Čuli su se vrisci iz stana i nisu prestajali. Žena je zapomagala, molila ga da ne čini nešto što je bio naumio. Nisam tačno mogao da čujem šta je on hteo, ali sam odlučio da zovem policiju i prijavim komšiju što maltretira suprugu i decu, koja imaju osam i deset godina. Ubrzo je došla jedna patrola policije, ali kada su videli o čemu se radi, pristiglo je još nekoliko vozila. Oni su bili ispred zgrade više od dva sata - navodi komšija.

Zgrada u kojoj živi  Đurašinović sa porodicom

Petar Dimitrijević

Zgrada u kojoj živi Đurašinović sa porodicom, Foto: Petar Dimitrijević

Druga komšinica ističe da je policija dugo pretraživala teren oko zgrade i da je u jednom žbunu pronašla pištolj.
- Nakon nekoliko sati drame Đurašinović je odveden, a, verujte, svima nam je lakše bilo kada smo videli da su dečaci živi i nepovređeni. Svakako da stanarima ove zgrade nije svejedno nakon ovakvog događaja. Šta mi možemo da očekujemo od takve osobe kada na ovaj način postupa sa svojom porodicom - priča komšinica.

U stanu Đurašinovića juče nismo pronašli nikoga. Njihove komšije napominju da je žena sa dečacima otišla kod svoje rodbine.

 

Mačetom tukao kladioničara

Apelacioni sud u Beogradu pre četiri godine smanjio je kaznu za više od dve godine Miljanu Đurašinoviću i pravosnažno ga osudio na pet godina i tri meseca zatvora zbog nanošenja teških povreda vlasniku kladionice “Kalčo” Stefanu Dimitrovskom u februaru 2008. godine. U obrazloženju odluke navodi da se Đurašinović profesionalno bavi borilačkim veštinama, i da je oštećenom povrede naneo mačetom “kojom bi relativno lako mogao Stefanovskog da ubije ili mu nanese ubodne povrede koje bi dovele u opasnost njegov život da je to hteo, bez obzira na činjenicu što mu je naneo čak 18 različitih povreda”.