Roditelji preminulih dečaka iz Lazarevca
Alo!/Dejan Briza
Roditelji preminulih dečaka iz Lazarevca

Alo!/Dejan Briza

Roditelji preminulih dečaka iz Lazarevca, Foto: Alo!/Dejan Briza

Mi smo obavili uviđaj i čekamo rezultate obdukcije za dalje postupanje u slučaju utopljenih dečaka - potvrdili su za Srpski telegraf iz Višeg tužilaštva.

Majka dečaka koji su život izgubili zagrljeni, jer je jedan spasavao drugog, u prvoj video-izjavi za medije nije krila da čak 10 minuta nije videla sinove pre njihovog nestanka u vodi jer je bila okupirana ćerkicom i mužem Kristijanom Savićem, iako je u jezeru dubokom ponegde i šest metara ostavila malu decu, koja su bila neplivači. O tome svedoče njeni snimci na portalima i društvenim mrežama u kojima krivi spasioce što nisu blagovremeno zaronili i izvukli njenu decu na kopno.

Roditelji preminulih dečaka iz Lazarevca

Alo!/Dejan Briza

Roditelji preminulih dečaka iz Lazarevca, Foto: Alo!/Dejan Briza

Kristijan i ja smo bili sa ćerkicom u plićaku i izašli smo, a Danijel i Dragiša su ostali u plićaku. Nisu znali da plivaju. Ni 10 minuta nije prošlo kad sam ih zatražila pogledom i počela da ih zovem. Uspaničila sam se i Kristijan i ja smo počeli da ih tražimo. Spasioci su tek posle sat vremena skočili u vodu. Da su skočili odmah, spasli bi ih. Oni su prvo tražili decu okolo, trčali su oko jezera i moja deca su se utopila - rekla je između ostalog Dragana.

Majka stradalih dečaka je menjala izjavu kad god je saslušavana, pogotovo kad je postala svesna da je bila dužna da decu čuva i da ih ne ispušta iz vida tokom boravka na jezeru, što propisuje i pravilnik jasno istaknut na nekoliko mesta uz kupalište.

- Strogo je zabranjen pristup deci mlađoj od 10 godina bez pratnje roditelja ili starijih lica - stoji u obaveštenju za posetioce jezera Očaga.

Dragana majka devetoro dece

Inače, Dragana Metić je majka ukupno devetoro dece. U braku sa prvim mužem, koji se trenutno nalazi u zatvoru, rodila je osmoro dece, a u vezi sa sadašnjim nevenčanim suprugom Kristijanom ima devojčicu, koja je još beba.

U komentarima na tekstove portala objavljenim o nesreći mnogo čitalaca je napisalo: "Kako jedna majka može tako pomirljivo da govori o gubitku dece."

- Možda je bilo tako njima bilo suđeno. Šta da pričam?! - pitala se javno Dragana i time razljutila javnost.

Pročitajte još:

Komentari (2)

neko

25.08.2020 22:07

Priča je bila da se očuh sa njima kupao pa je izašao da zapali cigaru i ostavio decu!! A sada promenili priču... čudno

Gordana

26.08.2020 10:52

PRETI ZATVOR ........Vec je trebala biti iza resetaka