Darko Šarić
E Stock
Darko Šarić

E Stock

Darko Šarić, Foto: E Stock

- Sasvim je izvesno da će veće Apelacionog suda preinačiti osuđujuću presudu Šariću i ostalima iz ove grupe i zakazati novi proces zbog svih nepravilnosti tokom prva dva suđenja! Na novom suđenju veće Apelacionog suda će samo izvesti određene dokaze, posle čega će, u tajnosti, doneti konačnu presudu. Očekuje se da bi konačna odluka mogla biti doneta u julu i na nju niko nema pravo žalbe! - kaže sagovornik našeg lista.

Petočlano sudsko veće će odlučivati o presudi, ispisanoj na 600 strana, na sednici koja je zatvorena za javnost. Pošto je na snazi vanredno stanje, očekuje se da odluku o prvostepenoj presudi donesu u maju.

- Veće trenutno ne može da zaseda jer dvoje sudija živi u Obrenovcu, a troje u Beogradu. Tek kada budu u kompletnom sastavu, moći će da odluče o žalbama tužioca i odbrane - kaže naš izvor.

Jedan od Šarićevih sudija je i Milimir Lukić, koji je bio i predsednik veća u slučaju zemunskog klana, kao i član veća koje je delilo pravdu u slučaju ubistva premijera Zorana Đinđića. On je sudio i Miloradu Ulemeku Legiji. U slučaju „Šarić“ bio je sudija izvestilac, ali u ponovljenom suđenju će biti predsedavajući.

Šarić se od predaje, 18. marta 2004. godine, nalazi u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Beogradu. U ćeliji je sam, posebno ide i u šetnju po zatvorskom krugu.

- Smešten je u ćeliji broj 117. Dane prekraćuje čitanjem knjiga, a redovno dobija svu dnevnu štampu. Psihički je jak, ali već puca jer za šest godina i dva meseca nije doneta nijedna pravosnažna presuda za njega - kaže naš sagovornik.

U međuvremenu je stekao pravo na intimne posete supruge Lane Popović, koja treba da se porodi u maju. Šarić iz prvog braka sa Natašom ima odraslu ćerku, a sa Lanom ima sina od 11 godina.

- Ranije smo išli s maskama kod njega, ali sada nema nijedno suđenje, pa ne možemo ni da idemo. Ima pravo na paket od porodice jednom mesečno, kao i na telefonski razgovor sa njima - kaže za naš list Šarićev advokat Dejan Lazarević.

Šarić: Niko me nije pitao ni za jedan kilogram droge

- Došao sam dobrovoljno u zemlju, imao sam obećanje da ću imati fer suđenje. Verovali ili ne, za ovih šest godina mene niko nikada nije pitao ni za jedan kilogram droge, kako sam kupio, niko me nije pitao ni za jedan uloženi cent. Obraćao sam se tužiocu, koji se zbog toga čak i ljutio, kao i sudiji, da mi kažu hoće li me iko pitati za drogu? Ne mogu sam sebe da pitam! Pokušavaju na silu da mi stave šest tona droge, nešto što nisam uradio. Tužili su me i osudili bez ijednog dokaza - požalio se Šarić na kraju suđenja.